НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Всяко петно ще бъде премахнато с помощта на тези супер съвети

Всяко петно ще бъде премахнато с помощта на тези супер съвети

0
Всяко петно ще бъде премахнато с помощта на тези супер съвети
Всяко петно ще бъде премахнато с помощта на тези супер съвети

Тази статия е истинска находка за всяко момиче или жена. В края на краищата всички ние е трябвало да кажем сбогом на любимата си дреха поне веднъж заради петно, което не сме успели да премахнем. Но днес всичко ще се промени! Предлагаме ви да научите тези невероятно полезни съвети как да се отървете от различните петна върху дрехите. Те ще ви помогнат да запазите дрехите си чисти и да им се радвате дълго време.

Със сигурност поне веднъж сте се окапвали с мазнина или сте се оливали със сок. Колко любими дрехи са били съсипани поради трудни за премахване петна! За да не позволявате това да се случи отново, запазете инструкциите, които ще ви помогнат да изперете всичко!

Как да премахнете петната по дрехите?

Препарат за миене на съдове

Наслаждавате се на вкусен сладолед, той започва да се стопи и изведнъж забелязвате петно по дрехата си. Не се притеснявайте! Почистете петното по следния начин: накиснете дрехата в студена вода в продължение на 10 минути, добавете препарат за миене на съдове и след това изперете както обикновено.

Амонячен спирт

След пикник сред природата можете да намерите петна от всичко! За наскоро изядения шиш кебап със сигурност ще ви напомнят мазните петна върху дрехите. Ако петното е прясно, го покрийте с малко сол, тъй като тя обезмаслява тъканта. При засъхнало петно, използвайте амонячен спирт.

Аспирин

Да изперете петната от пот, ще ви помогне аспирина. Разтворете 4 стрити таблетки аспирин в чаша топла вода. Навлажнете с този разтвор и оставете дрехата в продължение на 2 часа, след което я изперете.

Вижте още: Лесен трик колорадският бръмбар да изчезне от градината ви

Мляко

Ако смесите 1 литър мляко и 2 супени лъжици лимонов сок, се получава отлично средство, което ще премахне петната от плодове. Оставете дрехата за 2 часа в тази течност, след което изплакнете и изперете в сапунена вода.