НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Котките имат способността да ни лекуват! Разберете как!

Котките имат способността да ни лекуват! Разберете как!

0
Котките имат способността да ни лекуват! Разберете как!
Котките имат способността да ни лекуват! Разберете как!

Котките имат способността да ни лекуват! Разберете как!

В съвременния свят човек се сблъсква с постоянен стрес и вълнения. Понякога на всички ни липсват просто удобство, топлина и спокойствие. А какво по-уютно нещо от меките и пухкави котки? Те са не само мирни животни, но също така могат да лекуват много заболявания.

Как лекуват домашните котки?
Благоприятното влияние на котките върху човешкото здраве е отдавна доказан факт. Тяхното мъркане и топлина, облекчават стреса и умората, дават ни усещане за комфорт и спокойствие. Това те правят всеки ден, но когато се разболеете, те се опитват да ви помогнат с пълна сила. Котките, които лекуват хората, не са рядкост. Те лежат върху болното място, отнемайки болката.

Често котките са упреквани, че не показват любов към своите стопани. Но има много примери за това как котките лекуват болести дори във вреда на себе си. Такъв бил случаят с котка, чийто собственик получил рак. Опитала се да излекува мъжа, но в крайна сметка самата тя се разболяла от рак, а стопанинът се възстановил. Това не е ли проява на преданост и любов?

Котките отнемат отрицателната енергия от нас, като по този начин помагат да се отървем от болести. Всъщност не е нужно да насилвате котката да стои на болното място на всяка цена, просто я вземете и я погалете. Обикновено те идват сами и лягат на болезненото място, а след като се наситят с енергия, те незабавно напускат.

Да видим какви болести могат да лекуват нашите мъркащи приятели.

1. Сърдечно-съдова система
Има много истории за това как котките спасяват домакините си от инфаркт. При пациенти, които наскоро са имали пристъп, налягането и пулса се нормализират, ако галят котка за няколко минути. Също така, докосването на котката намалява кръвното налягане при пациенти с хипертония. Особено добре с тази задача се справят пухкавите котки.

2. Стомашно-чревен тракт
Галенето на котките е от полза и за храносмилателната система. Късокосместите котки третират заболяванията на стомашно-чревния тракт и урогениталната система много по-добре от другите породи.

3. Нервна система
Котките също са отлични психотерапевти. Те са в състояние да облекчат умората, стреса и мигрената. Особено добри в това са тези с дълъг косъм. Пациентите, които имат психическо разстройство, не се дразнят от котките, те ги успокояват. Едно леко погалване на котката може да помогне при неврози и мании. А за да се отървете от депресия, достатъчно е да си поиграете с котка поне 20 минути на ден.

А котките са прекрасни слушатели. Много от собствениците говорят на котките си, а това им помага да се справят с различни проблеми. Много по-лесно е да излеете душата си пред котката, а тя няма да разкаже тайните ви.

4. Безсъние
Много често, безсънието възниква вследствие на стрес и свръхнапрежение. Преди да вземете хапчета за сън, опитайте се да се лекувате с помощта на котка. За да направите това, трябва да сложите котката на челото си поне за 5 минути. И още по-добре е да спите с вашия домашен любимец, той ще пази съня ви, ще отнеме отрицателната енергия и лошите мисли.

5. Имунна система
Мъркането на котките може да подобри имунната ви система. То е с честота от 4-16 Hz, поради което има положителен ефект върху човешката имунна система.

6. Кости и стави
Учените предполагат, че котешкото мъркане по своя ефект, наподобява ултразвуково лечение. Благодарение на това можете да ускорите заздравяването на раните и да подобрите растежа и укрепването на костите. Представителите на персийската порода помагат за облекчаване на ставната болка при артрит. Мъркащата котка е най-добрата превенция на остеохондрозата и остеопорозата при възрастните хора.

7. Дълголетие
Котките оказват положително влияние върху продължителността на живота на техните стопани. Изследванията на института по геронтология доказват, че собствениците на котки живеят 5-10 години по-дълго от тези, които нямат пухкави домашни любимци. Кръвното налягане при тези хора е по-стабилно и нивото на холестерола в кръвта е много по-ниско.

Това са цели седем причини, за да си вземете котка или да отделяте повече време на вашия домашен любимец. Котките са най-любвеобилните и сладки същества, които могат да донесат комфорт и топлина в живота ви. Може би, понякога котките не показват любов към човек по обичайния начин, но те могат да ни лекуват, като по този начин доказват тяхната преданост и лоялност.