НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да спрете да поемате негативната енергия от другите хора?

Как да спрете да поемате негативната енергия от другите хора?

0
Как да спрете да поемате негативната енергия от другите хора?
Как да спрете да поемате негативната енергия от другите хора?

Спрете да поемате негативната енергия от другите хора!

Съчувствието се определя като способността да съчувствате на другите хора. От друга страна, емпатията отива още по-далеч! Това означава не само признаването на емоциите на другите, но и тяхното поемане.

Емпатите често поглъщат болката и страданието от околните, което в крайна сметка ги изтощава и блокира способността им да функционират нормално.

Ето 5 начина да спрете да поемате отрицателната енергия от хората:

1. Не приемайте всичко лично
Ако някой клюкарства или се оплаква от вас, не го вземайте твърде лично. Опитвайки се да докажете обратното на това, което мислят за вас и да ги накарате да ви харесват, това само ще ви потопи по-дълбоко в негативната енергия и ще ви накара да зависите от тяхното мнение.

2. Научете се да казвате “Не”
Да бъдете любезни и щедри е много хубаво нещо, но се уверете, че не позволявате на другите да използват добрите ви намерения и щедрост. Научете се да казвате “не”, задайте граници и не допускайте никакви емоционални вампири близо до вас. Вашето тяло, пространство и време са свещени, така че помислете за хората, които искате да допуснете в живота си!

3. Спрете да храните вампирите
Емоционалният вампир е термин, който се отнася за паразитна личност, която се храни от вниманието на други хора и отклонява хората от усилията им. Емоционалното инвестиране в такива хора в крайна сметка ще ви изтощи. Тези хора ще се опитат да изглеждат като жертва, без значение какво правите.

Трябва да разберете, че няма нужда да се занимавате с проблемите на някой друг, защото той не поема отговорността за решаването им, особено когато не се интересува от решаването им.

4. Върнете се към природата
Понякога е трудно да се справим с отрицателната енергия на другите, така че е много важно да си вземем почивка или поне един ден. Върнете се в природата и заменете хаотичната енергия със спокойствието и простотата на естествения свят.

5. Помнете кой е отговорен за вас
Не забравяйте, че вие сте единственият, който носи отговорност за вас самите. Вие сте единственият, който говори за вашите чувства и мисли. Вие сте този, който влияе на вашите емоции и ако някой аспект от собственото ви щастие не е балансиран, можете да го поправите. Вие сте отговорни за живота си и не е нужно друг да го одобрява. Вашето собствено възприятие е по-мощно от това на някой друг!

Контролът върху живота ви е ваш. Обичайте себе си и се научете да казвате “не”! Избирайте ситуации, които повишават настроението ви и увеличават енергията ви, а не ситуации, които ви изтощават.