НАЧАЛО ЗДРАВЕ От баба ми знам тези средства за премахване на разширени вени

От баба ми знам тези средства за премахване на разширени вени

0
От баба ми знам тези средства за премахване на разширени вени
От баба ми знам тези средства за премахване на разширени вени

От баба ми знам тези средства за премахване на разширени вени

Разширените вени, известни още като паякообразни вени, са венозно заболяване, характеризиращо се с усукани и подути вени. Проблемът е най-вече естетичен, но може да подсказва и за сериозен сърдечно-съдов проблем. Лечението е както хирургично, така и нехирургично, но има няколко естествени средства, които лесно могат да разрешат проблема.

Тези средства ще помогнат да увеличите кръвообращението и да се отървете от разширените вени за кратко време.

Ябълков оцет, алое вера и моркови
Пасирайте съставките в блендер, докато получите еднородна смес, след това я приложете върху засегнатите области и я оставете да действа за 30 минути. Изплакнете с вода и повтаряйте процедурата всеки ден за най-добър резултат.

Алое вера гел
Използвайте гела от един лист алое и го нанесете върху разширените вени. За по-лесно нанасяне, използвайте гела като компрес преди лягане всяка вечер.

Чесън
Смесете малко количество нарязан чесън със спирт и втривайте тинктурата в засегнатата област 4 пъти седмично.

Ябълков оцет и вани с морска сол
Топете краката си в смес от ябълков оцет и морска сол всеки ден в продължение на 20 минути и ги масажирайте, за да елиминирате лесно разширените вени.

В допълнение към тези естествени средства можете също да повдигнете краката си нагоре, докато лежите на леглото за 10 минути всеки ден, така че кръвта да се върне към сърцето, а вашите вени да намалеят. Карането на колело и дългите разходки всеки ден, също могат да активират тялото ви и да намалят риска от развитие на разширени вени.

Избягвайте да кръстосвате краката си, докато седите – това прекъсва кръвния ви поток и увеличава риска от развитие на разширени вени. И накрая, избягвайте да стоите и да седите за по-дълъг период от време и спрете да пушите или пиете твърде много алкохол, за да предотвратите проблема.