НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете фурната до блясък с изпитан и ефективен метод

Почистете фурната до блясък с изпитан и ефективен метод

0
Почистете фурната до блясък с изпитан и ефективен метод
Почистете фурната до блясък с изпитан и ефективен метод

Очевидно е, че никой не харесва тази неприятна, но задължителна процедура – почистване на фурната. А прилаганите методи не винаги работят – пръските от мазнина и сосове са успели здраво да загорят, след което са имали дълъг престой, докато не се опитате да ги премахнете, като използвате химични продукти, за да успеете да ги почистите… С една дума, всяка жена знае какво е! Няколко часа загубено време и нерви.

Експерти от изследователския център Джейкоб Нюснер искали да пощадят съпругите си и открили прост, но много ефективен метод за почистване дори на силно замърсена фурна. Освен това, той можело да бъде приложен без много усилия и в рамките на половин час – без да броим нощта, по време на която тази чудесна паста ще се справи с най-трудната част от работата.

Вече нямате търпение да разберете какво трябва да направите! Тук са съставките на гениалното изобретение: ще ви трябват:

  • Сода за хляб – 4-5 супени лъжици
  • Оцет – 100 мл
  • Вода
  • Пулверизатор
  • Купа
  • Ръкавици

Ще бъде най-добре да започнете процеса късно вечер, за да не се налага да включвате фурната. Махнете и тавата за печене.

В купа смесете содата с толкова вода, колкото да се получи гъста паста.

Използвайте мека кърпа, за да поставите пастата върху всички повърхности на фурната – стени, таван и дъно. Содата буквално веднага ще стане кафява.

В този вид оставете фурната затворена за поне 12-14 часа.

Сутрин, като използвате мокър парцал (като непрекъснато го изплаквате), махнете максималното количество сода заедно с мръсотията. Уверете се, че използвате ръкавици – за да не развалите ръцете си!

Ако има някъде все още загорели мазнини, не се безпокойте. Необходимо е да налеете оцет в пулверизатор и да напръскате всички повърхности. Внимавайте да не вдишвате парите.

Вижте още: Как белият ви сутиен да върне първоначалния си вид? Много просто!

Ще се появят пяна и съскане – оцетът взаимодейства със содата и я разлага.

Накрая премахнете остатъците от паста и мръсотията, след това избършете фурната и стъклото до блясък.

За да изсушите напълно, включете фурната на ниска температура за 10 минути при отворена врата.