НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да почистите къщата си от негативна енергия?

Как да почистите къщата си от негативна енергия?

Как да почистите къщата си от негативна енергия?
Как да почистите къщата си от негативна енергия?

Казват, че дори стените в дома лекуват, но понякога това е точно обратното. Когато се връщате вкъщи, чувствате умора и тежест. Това се случва, когато в къщата се натрупва твърде много негативна енергия. Болести, кавги, завистливи гости – всичко това унищожава положителната енергия в къщата и я изпълва с негативна енергия. А от този боклук е необходимо да се отървете спешно.

Негативна енергия
Алена Курилова препоръчва почистване на къщата с помощта на прост ритуал. За него ще ви трябват сол и църковна свещ. Най-добре е да използвате черна сол, ако имате, но и обикновената ще свърши работа. В крайна сметка солта е най-добрата защита срещу всяко зло. Изсипете сол в чаша. Ако в къщата има счупена чаша или буркан, по-добре вземете нея. В солта поставете свещта и я запалете.

Можете да поставите свещта на мястото, където е имало неотдавнашен скандал или където е лежал болен човек. Може да прочетете молитва. Необходимо е свещта да изгори до самия край. Тя ще абсорбира цялата негативна енергия, а солта ще я неутрализира. След като свещта угасне, вземете чашата с цялото съдържание с лявата ръка и я изхвърлете в кошчето на улицата.

Когато се приберете у дома, затворете вратата и я заключете. Така ще се отървете от негативната енергия, като изхвърлите аксесоарите за обреда и оставите всичко добро в къщата, заключвайки го с ключ. Ако имате свободно време, можете да направите разширена версия на ритуала. Най-добре, ако сте сами вкъщи по това време.

Направете всичко както в първия вариант, но не оставяйте запалената свещ, а ходете с нея в из целия апартамент. Започвайки от входната врата, вървете по посока на часовниковата стрелка, спирайки със запалената свещ във всеки ъгъл и вход. Прозорците, вратите, ъглите и огледалата са отворите за енергията в къщата и обикновено там се натрупва отрицателна енергия.

Така че движете се бавно, не пропускайте нищо. Можете да прочетете молитва или просто да помолите свещта за пречистване на къщата. Ако на някое място пламъкът започне да гори силно, върнете се назад и отново минете през това място, това означава, че там е натрупана само лоша енергия. Така минете по кръга до входната врата, излезте от къщата, духнете свещта. След това я хвърлете в кофата за боклук на улицата с лявата си ръка. Върнете се в къщата и заключете вратата.

След такъв ритуал ще дишате по-леко. Потоците на енергия ще бъдат възстановени и благоденствието и мирът ще се върнат в къщата. Ако има кавги или болести, скоро ще престанат. Такъв ритуал трябва да се извършва поне веднъж на шест месеца, но ако усещате лоша енергия, може и по-често. Алена Курилова също препоръчва пречистване на нови жилища, преди да се настаните.

Как да се отървете от болести?
Алена Курилова казва, че много родители се обръщат към нея, защото детето често се разболява или не спи добре без основание. Тогава тя предлага ритуал, който да пречисти детето от негативна енергия (в случай, че предишният обред не е помогнал).

За да направите това, напълнете съд с чиста вода и я заредете с положителна енергия. Това може да стане, като прочетете молитва над водата или я помолите да дари здраве и мир в дома ви.

След това в тази вода счупете прясно яйце. Поставете съда през нощта до главата на детето. Изпълнете ритуала в периода на залязващата луна и повтаряйте всеки ден до новата луна. След това болестите трябва да изчезнат. Между другото, можете да направите това не само с децата. Ако се чувствате зле, можете и за себе си да извършите такъв ритуал.

Още един съвет – на мястото в къщата, където се натрупва негативна енергия, поставете цвете. С енергията си то ще пречисти негативното място. Има цял списък от растения, които помагат да се възстанови положителната енергия в къщата. Можете да изберете това, което ви харесва най-много.

Къщата е нашето светилище, нашата крепост и тя трябва да бъде внимателно защитавана. Не можем да контролираме целия поток от лоша енергия, но винаги можем да извършим пречистване. Има много начини, можете свободно да изберете този, който ви харесва. Грижете се за себе си и за дома си!