НАЧАЛО ЗДРАВЕ Оризът и неговите козметични ползи за кожата ви

Оризът и неговите козметични ползи за кожата ви

Оризът и неговите козметични ползи за кожата ви
Оризът и неговите козметични ползи за кожата ви

Оризът е невероятен източник на линолова киселина и сквален – мощен антиоксидант, който стимулира производството на колаген.

Последният забавя образуването на бръчки по кожата и я предпазва от негативните ефекти на слънцето.

Оризът също така е пълен с витамин Е и гама-озинол, известен със своята способност да предпазва сърцето и да намалява нивото на холестерола в кръвта.

За съжаление, с изключение на японците, повечето хора не знаят за тези факти. Оризът наистина е способен на чудеса, когато става въпрос за подмладяване.

Препоръчваме ви да направите тази супер проста маска за лице, която ще подобри цвета на кожата и ще изглади бръчките ви.

Ще ви трябват:

  • 3 супени лъжици ориз;
  • 1 супена лъжица мляко;
  • 1 супена лъжица мед.

Начин на приготвяне:

Сварете ориза. Не изхвърляйте водата. Добавете супена лъжица топло мляко и лъжичка мед.

Нанесете маската върху чиста и суха кожа. Оставете я на лицето си, докато не изсъхне напълно. След това изплакнете с водата, в която сте варили ориза.

Оризова вода има силни антиоксидантни свойства. Тя хидратира кожата и стимулира кръвообращението. Тя също помага за премахването на петната по кожата и облекчава възпалението. Можете да я използвате дори, преди да се изложите на слънце: хидратира кожата и я защитава от образуването на нови бръчки.

Вижте още: Отвара при слабо зрение, която побеждава дори и катаракта

За оптимални резултати се препоръчва да прилагате оризовата маска поне веднъж седмично. Повтаряйте тази процедура няколко пъти и ще изглеждате с 10 години по-млади.

loading...