НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикове на виртуозната домакиня… Заслужава си да научите това!

Трикове на виртуозната домакиня… Заслужава си да научите това!

0
Трикове на виртуозната домакиня... Заслужава си да научите това!
Трикове на виртуозната домакиня... Заслужава си да научите това!

Всички сме доволни от всякакви трикове, които правят живота ни по-лесен, а дома ни идеално чист. За щастие жените винаги са готови да измислят нещо ново и да споделят опита си с приятели. В края на краищата чистият дом е гаранция за здраво и щастливо семейство! И когато почистването стане просто и очарователно занимание, то не може да не ви радва.

Ежедневно почистване с помощта на изпитани трикове

Кана за вода

Налейте вода и оцет в каната в равни количества. Включете уреда и изчакайте, докато водата се затопли достатъчно. Изключете каната и няколко пъти повторете тази процедура.

Тавата за печене ще бъде като нова

Натрийте тавата с кухненската сол, след това избършете с хартиена кърпа. Воала, всичко блести от чистота.

Почистени кранове до блясък

Восъчната хартия е отлично средство за полиране на хромирани батерии.

Почистете фурната

За да бъде фурната ви като нова, поръсете повърхността ѝ със сода и изтъркайте с кърпа, напоена със зехтин. Премахнете остатъчния зехтин с чист парцал.

Средство против плака по съдовете

Разбъркайте равни части вода и оцет. Изсипете сместа в чаша и оставете там за 1 час. След процедурата просто измийте чашата с кухненска гъба. Готово!

Дъска за рязване

За да почистите дървената дъска за рязане, използвайте този метод. Поставете лист пергаментова хартия върху дъската, поръсете обилно със сол и минете с ютия за 1 минута. Дъската ще е като нова!

Снежно бяла вана

Определено ще бъдете възхитени от този метод! Вечер напълнете ваната с гореща вода и разтворете порция белина, а на сутринта се насладете на резултата.

Отстраняване на неприятните миризми

Тази рецепта ще бъде полезна за всички, които държат домашните си любимци вкъщи. За да освободите дивана от неприятните миризми, разтворете супена лъжица сода и 10 капки лавандулово масло в 2 супени лъжици вода. Изсипете тази смес в пулверизатор и се насладете на аромата!

Вижте още: Вашата пералня ще живее по-дълго с този лесен трик

Чисти кухненски гъби

В пластмасов съд смесете 2 супени лъжици кухненска сол и 2 супени лъжици гореща вода. Оставете кухненските гъби в разтвора през цялата нощ. Сега можете да измиете съдовете с чиста гъба!