НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 6 полезни съвета за микровълновата фурна в кухнята

6 полезни съвета за микровълновата фурна в кухнята

0
6 полезни съвета за микровълновата фурна в кухнята
6 полезни съвета за микровълновата фурна в кухнята

Ако поставите обикновена глава лук в микровълновата фурна, ще се случи нещо неочаквано… Предлагаме ви 6 невероятно полезни съвета, които ще ви научат да използвате микровълновата фурна за не съвсем обичайни цели. След като сте опитали тези техники, вероятно ще искате да ги използвате винаги, за да ви бъде по-лесно да работите в кухнята.

Това, което можете да направите с лука, чесъна, лимоните и царевицата в микровълновата фурна е наистина вълнуващо! Когато готвите царевицата по традиционния начин, нямате абсолютно никакво време или желание, затова този трик ви идва на помощ.

6 полезни съвета за микровълновата фурна

Топлене на пица или пай

Печивата ви отново ще бъдат великолепни, ако поставите чаша вода в микровълновата фурна при загряване. Влажната среда ще върне на пицата вида на прясно приготвена храна!

Нарязан лук без сълзи

Ако поставите лука в микровълновата фурна за 1-2 минути, преди да го нарежете, сълзите при рязането на лука няма да ви уплашат. Това е спасението!

Как лесно можете да обелите чесъна?

Чесънът е много лесен за почистване, ако го поставите в микровълновата за 2 минути. Този метод отнема по-малко време от обичайния.

Приготвяне на царевица

Царевицата може не само да се вари: тя перфектно се изпича в микровълновата фурна. Само за няколко минути, фината част от кочана ще бъде чудесно изпечена!

Равномерно стопляне на храната

Това е много просто – поставете сандвича си на ръба на въртящата се чиния в микровълновата и това ще ви гарантирате равномерно стопляне.

Вижте още: Почистете петната с натурално средство, което сте си направили сами

Супер лесно почистване

Дори и много мръсната микровълновата фурна е лесна за почистване, ако стоплите вода с лимон в нея. Парите от цитрусовите плодове ще омекотят мазнините и вие може веднага да ги избършете с парцал.