НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тя купува купища нишесте. Когато узнах защо, изкупих целия магазин

Тя купува купища нишесте. Когато узнах защо, изкупих целия магазин

0
Тя купува купища нишесте. Когато узнах защо, изкупих целия магазин
Тя купува купища нишесте. Когато узнах защо, изкупих целия магазин

Тя купува купища нишесте. Когато узнах защо, изкупих целия магазин

Ако ви помолят да посочите продукт, без който не можете да си представите 60% от ястията, кой бихте назовали?

Нишестето се използва много често в кулинарията. С негова помощ се сгъстяват сосове и пудинги, супи и теста. Лекарите казват, че картофеното нишесте има благотворен ефект върху органите на стомашно-чревния тракт. Много хора са изненадани от факта, че този продукт се използва и в козметиката. Накратко, не подценявайте възможностите на нишестето. А днес ще ви докажем, че то може да се използва не само в хранителната промишленост.

Грижи за кожата на лицето

Направете си домашна маска за мазна кожа. Смесете 1/2 чаша топла вода, 2 супени лъжици нишесте и малко овлажняващ крем. Нанесете върху лицето и оставете за 20 минути. Изплакнете обилно с вода. Нанасяйте маската 3 пъти седмично.

Измива стъкло

За да приготвите миещ препарат на основата на нишесте, ще ви трябва 1 чаша оцет, сок от половин лимон, 1 чаша вода и 2 супени лъжици нишесте. Смесете съставките, излейте течността в спрей-бутилка, нанесете върху стъклото и почистете повърхността.

Почиства сребърните прибори

Грижата за сребърните прибори е особено трудна. За тази цел ще ви помогне домашна паста на основата на нишесте. Смесете 4 супени лъжици нишесте с 50 мл. вода. С помощта на салфетка, изтъркайте приборите и изчакайте, докато сместа изсъхне.

Премахва мазни петна

Ако по дрехите или тапицерията на дивана останат мазни петна, смело използвайте нишестето. Подгответе специална почистваща смес от 50 мл. мляко и 4 супени лъжици нишесте. Разбъркайте съставките, нанесете върху петната и оставете за една нощ. Когато пастата изсъхне, отстранете я. Ако петната са били върху дивана, може да го вакуумирате.

Премахва неприятната миризма

Това важи за обувките ви. Искате ли бързо да се отървете от неприятната миризма, без да купувате скъпи препарати? Поръсете обувките с нишесте и оставете за една нощ. За премахване на нишестето на следващата сутрин може да използвате прахосмукачка. Ефектът е зашеметяващ!

Улеснява гладенето

Ако не обичате да гладите, просто смесете 2 чаши вода и 1 чаена лъжичка нишесте. Изсипете сместа в спрей-бутилка и напръскайте дрехите преди гладене.

Премахва плесента по книгите

Използвайте малко количество нишесте, за да поръсите книгите. То не само абсорбира излишната влага, но също така елиминира неприятните миризми.

Почиства дрехите

И прави това по-добре от специалните средства за химическо чистене. Вземете една найлонова торбичка и поставете в нея дрехата, която трябва да почистите. Изсипете 2 чаши нишесте в торбичката. Завържете пакета и го разклатете няколко пъти. Когато нишестето се разпредели равномерно по тъканта, оставете за през нощта. Проверете дрехата на следващия ден: тя ще бъде чиста.

Развръзва възли

Не можете да развържете възел? Поръсете го с малко нишесте. Ще видите, че ще е много по-лесно да го развържете. И ще ви отнеме много по-малко време.

Почиства тапицерията

За да изглеждат винаги като нови мебелите, трябва редовно да ги почиствате. За да направите това, разбъркайте 1 чаша вода с 1 супена лъжица нишесте. Нанесете сместа върху кърпа и просто избършете тапицерията.

Както можете да видите, картофеното нишесте изненадва с разнообразието от приложения. Днес можете безопасно да го използвате както в готвенето, така и за разрешаване на дребни битови проблеми. Това не е ли повод да си купите повече от този продукт?