НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Любимият ви цвят за дрехи издава характера ви

Любимият ви цвят за дрехи издава характера ви

0
Любимият ви цвят за дрехи издава характера ви
Любимият ви цвят за дрехи издава характера ви

Не е тайна, че се обличаме според характера, вкуса и настроението си. Дори ако изискванията на модата “настойчиво намекват” за светли цветове, любителите на черния цвят няма да му изменят.

В същото време любимият цвят за дрехи демонстрира не само основните, но и леко променящите се личностни черти. Според настроението можем да се обличаме с необичайни отенъци и да се чувстваме комфортно.

Значение на цветовите нюанси
Любимият цвят за дрехите казва много за един човек. Така че желанието за сиви и кафяви тонове, неярки цветове говори за желанието на човек да се скрие, а не да изпъква сред другите. И напротив, хората, които се обличат в ярки цветове, подсъзнателно се стремят да привлекат вниманието към себе си.

Разбира се, има изключения – по-лесно е да се скрием в тълпата, подражавайки на цвета й. Така че, ако за околната среда е нормално човек да носи много ярки дрехи – той ще се облича по същия начин, ако неговата основна цел е “да бъде като всички останали”.

Ето какво е значението на различните цветове:

• син – спокойствие, малко студенина, отчуждение
• червен, оранжев, керемиден – топлина, страст, желание за натоварен живот
• зелен – безопасност, способност за приспособяване към обстоятелствата
• сив – несигурност, неспособност за силни емоции
• розов, лилав, виолетов – известен инфантилизъм, мечтателност, стремеж “отвъд границите”
• кафяв – стабилност, спокойно отношение към всичко, самочувствие
жълт – оптимизъм, активност, желание за творчество
• бял – чистота и невинност
• черен – предизвикателност, самостоятелност, независимост.

Не винаги любимият цвят на дрехите действително характеризира човек. Вече говорихме за желанието да не се открояваме и предпочитанието за неутрални тонове във връзка с това.

Това желание обаче е подсъзнателно. Ако човек напълно съзнателно се опитва да демонстрира своите намерения или характер, той може да се облича различно от обикновено и да направи съответното впечатление.

1. Тези, които харесват дрехи в червен цвят, обикновено са страстни, ярки, понякога агресивни хора. Една жена, облечена в червена рокля или бельо, показва своята привлекателност, готовност за приключения и запознанства.

2. Тези, които обичат дрехи в син цвят са спокойни и мъдри хора – смятат, че е необходимо да бъдат по-сдържани. Често интервюиращите носят син костюм.

3. Любим цвят за дрехи в черно говори за желанието на човек да демонстрира своята независимост. Дори ако този тон наистина не му харесва, то той казва ясно – аз съм сам, не се занимавайте с мен!

Независимо от това, какъв цвят дрехи предпочитате да носите, важно е да запомните: ние не зависим от вещите, а те от нас.

Ако сте уморени от тъгата, не искате повече да показвате отчуждение или инфантилизъм – смело променете любимата си гама от цветове! Променяйки дрехите си, до известна степен променяте себе си!