НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ако растенията ви повяхват, възползвайте се от това супер средство!

Ако растенията ви повяхват, възползвайте се от това супер средство!

0
Ако растенията ви повяхват, възползвайте се от това супер средство!
Ако растенията ви повяхват, възползвайте се от това супер средство!

Ако растенията ви повяхват, възползвайте се от това супер средство!

За подхранването, поддържането и възстановяването на жизнеността, както на стайните, така и на градинските растения, ще ви помогне това супер средство. То е било активно използвано от нашите баби, а именно пепелта. Когато все още е нямало толкова видове торове за растенията, бабите ни са използвали пепел. Благодарение на многото полезни вещества, това средство е защитавало растенията и ги е връщало към живот.

За торене на домашните растения използвайте яйчени черупки, утайка от кафе, остатъци от чай и дори бананова кора. А какво ще кажете за пепелта? В крайна сметка, този естествен тор е подходящ не само за градината, но и за стайните растения. Пепелта е отличен източник на хранителни вещества и микроелементи: фосфор, магнезий, калий, сяра, цинк, желязо, бор и много други.

Пепелта може да бъде няколко вида: образува се след изгаряне на дърва, слама или оборски тор. Струва си да се отбележи, че съдържанието на полезни микроелементи във всеки един случай ще бъде различно. Следователно, веднага е необходимо да решите кои микроелементи са необходими за вашите растения.

Дървесната пепел може безопасно да се използва за торене на стайни растения като фикус бенджамина, бегония, циклама, фуксия, монстера, мушкато, здравец, рози и други. Възползвайте се от тази проста рецепта за вашите зелени приятели, за да получат всички необходими микроелементи!

Разтвор за растения
Ще ви трябват:
100 гр. дървесна пепел
10 литра вода

Смесете водата и пепелта в кофа. С получената смес поливайте стайните растения през целия сезон. Бъдете изключително внимателни, когато подхранвате растенията с дървесна пепел: не я смесвайте с амоняк или органични торове! Азотните торове могат да се употребяват само месец след подхранване с пепел.

Вече знаете за това прекрасно средство, което ще възстанови силата и красотата на вашите стайни растения.