НАЧАЛО ЗДРАВЕ 4 начина за поддържане на нивото на кръвната захар в норма

4 начина за поддържане на нивото на кръвната захар в норма

0
4 начина за поддържане на нивото на кръвната захар в норма
4 начина за поддържане на нивото на кръвната захар в норма

Просто трябва да следвате тези препоръки, за да нормализирате кръвната си захар и да се предпазите от диабет.

След като човек е диагностициран с диабет, животът му се променя много сериозно: постоянен контрол на захарта, неприятни симптоми, ограничения в навиците и храненето.

Многобройни изследвания на американски учени разкриха четири начина за нормализиране на кръвната захар!
Ето как да поддържате захарта в нормата

Започвайте вечерята със салата

Салатата с оцет помага да се регулират храносмилателните ензими, освобождавайки глюкоза от въглехидратите. С други думи, оцетът влияе както лекарствата за диабет, намалявайки кръвната захар. Не забравяйте да консумирате салата преди ядене, за да поддържате здравето си в нормално състояние.

Добавете кафето към вашата диета

Кофеинът помага за намаляване на риска от инсулт при жените и също така предотвратява диабета. Важно е да пиете натурална напитката. Кафето съдържа антиоксиданти, магнезий и калий, които допринасят за усвояването на захарта от клетките.

Спете повече от шест часа на ден

Недостатъчният сън води до много заболявания, включително хипертония и повишена захар.

Често се хранете с вегетарианска храна

Ежедневната употреба на месни продукти е много вредна. И проучванията показват, че рискът от развитие на диабет при хората, които ядат месо най-малко пет пъти седмично е с почти 30% по-висок. Учените казват, че холестеролът, който се съдържа в месото, увеличава риска от развитие на такова заболяване!

Не забравяйте, че почти всички заболявания са причинени от нерви. Обградете се с положителни емоции, правете повече разходка на чист въздух, общувайте с приятни хора, престанете да се ядосвате без причина и вашето самочувствие ще бъде значително по-добро!