НАЧАЛО ЗДРАВЕ Магданозът ще ви помогне да бъдете по-здрави! Ето как!

Магданозът ще ви помогне да бъдете по-здрави! Ето как!

0
Магданозът ще ви помогне да бъдете по-здрави! Ето как!
Магданозът ще ви помогне да бъдете по-здрави! Ето как!

Магданозът обикновено се използва за подобряване на вкуса на нашите ястия, но като лечебна билка дава много повече ползи за организма. От една страна, това е мощен диуретик, който ефективно лекува инфекции на пикочните пътища и проблеми с бъбреците. Магданозът също така е полезен, тъй като предотвратява задържането на вода.

Чаят от магданоз, който ви препоръчваме, е много популярен на Балканите. Не пропускайте тази невероятна рецепта, която не само ще увеличи бъбречната ви функция, но също така ще ви помогне да се отървете от излишната вода в тялото ви. Начинът на приготвяне е изключително прост.

Съставки:

5 връзки ситно нарязан магданоз

1 литър вода

Получаване:

Започнете, като добавите нарязания магданоз към един литър вряла вода. Махнете от огъня, след което оставете за 20 минути, за да позволите на съставките да се смесят добре. Прецедете и изпийте!

Като силен диуретик, магданозът помага и за отстраняване на токсините, бактериите и вредните вещества от тялото ви. Също така е отличен антиоксидант, който неутрализира ефекта на свободните радикали, като по този начин намалява риска от сериозни заболявания като рак.

Вижте още: Тинктура от прополис: Убива всички вируси, гъбички и бактерии

Препоръчителната дневна доза чай от магданоз е 1 литър. Въпреки, че тази рецепта е изключително полезна, не злоупотребявайте с нея.

loading...
loading...