НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Банята ви ще блести от чистота с помощта на тези трикове

Банята ви ще блести от чистота с помощта на тези трикове

0
Банята ви ще блести от чистота с помощта на тези трикове
Банята ви ще блести от чистота с помощта на тези трикове

Винаги е добре да знаете няколко трика, за да улесните ежедневието си. И както всички знаем, банята е помещение, което изисква повече усилия, когато става дума за чистота. Така че, тук сме подбрали няколко евтини и ефективни трика, които ще ви помогнат да опростите процедурата за почистване и да запазите банята си чиста!

1) Почистване на смесителя

Вие най-накрая сте приключили с почистването на банята? Е, това няма значение! Ние всички знаем, че един лимон може да бъде много ефективен и щадящ околната среда заместител на почистващите препарати, но това, което никога не сте мислили да използвате, е пастата за зъби! Поставете малко от нея върху гъбата и избършете смесителя.

Банята ви ще блести от чистота с помощта на тези трикове

Почистващата сила на пастата за зъби е наистина впечатляваща. Тя ще се справи добре с всяка задача и ще бъдете изумени от резултата.

2) Икономичен дозатор за сапун

Мислили ли сте някога за налягането в дозаторите за сапун или за размерите на отворите на тубите за шампоан или пък на пастата за зъби? Производителите наистина са много умни. Те съвършено изчисляват тези неща, така че да консумирате повече всеки път, когато ги използвате, и в резултат на това трябва да купите нови много по-рано. Но всъщност нашите ръце не се нуждаят от толкова много сапун, за да бъдат чисти. Ето защо, за да спестите пари, можете да използвате този прост метод: поставете гумен ластик около дозатора. По този начин, когато го използвате, всеки път изтласкания сапун ще бъде по-малко.

Ще забележите, че не е нужно да купувате сапун толкова често, колкото обикновено. Това са тези малки трикове, които имат голямо въздействие!

3) Напълнете кофа с вода

Физиката е виновна за този проблем: кофата ви е твърде голяма от вашата мивка и имате проблеми с пълненето с вода.

Трик: сложете лопадката за събиране на храна в мивката и поставете кофата на пода – всеки път ще улучвате целта.

4) Кърпи

Винаги е трудно да поставите хавлиените кърпи на купчината, така че другите да не паднат. Но тук ви представяме специален начин да ги сгънете, за да можете лесно да ги подредите.

Започнете със сгъването на единия ъгъл към противоположния край.

След това сгънете другия ъгъл от едната страна към противоположния край. Закрепете рулото, като вмъкнете останалата триъгълна страна в плата.

Вече имате чисти и добре сгънати кърпи, както в банята на хотела.

5) Ръжда

За всички ръждясали повърхности има една домашна съставка, която можете да приложите, тя е наистина ефективна: кетчуп!

Оставете го да действа известно време, след което избършете останалата част с гъба или парцал – много е просто.

 6) Сапун

Надали ви харесва, когато вашето парче сапун остава влажно, след като е стояло в сапунената чиния, пълна със застояла вода дълго време! Е, това е подсказка, която ще промени всичко.

Поставете два гумени ластика около двата края на сапуна, вашият сапун ще остане сух и твърд!

Вижте още: Това е чудо! Отървете се от нагара във фурната без усилие!

Друго предимство на този трик е, че вие в крайна сметка използвате много по-малко сапун, тъй като той вече не се разтваря във водата.

Всичко това са ефективни трикове за баня! Споделете ги с приятелите си и те ще ви бъдат благодарни!