НАЧАЛО ЗДРАВЕ Невероятно: Естествено средство против оплешивяване

Невероятно: Естествено средство против оплешивяване

0
Невероятно: Естествено средство против оплешивяване
Невероятно: Естествено средство против оплешивяване

Естествено средство против оплешивяване

Това природно средство може би не звучи привлекателно, но лекува успешно косопад, а е известно от десетилетия. Чесънът и сокът от него помагат за повторното израстване на косата.

Как помага чесънът при оплешивяване?

Чесънът е богат на сяра. Този минерал е един от основните строителни материали на косата. Подобрява кръвообращението и осигурява достатъчно количество протеини на фоликулите.

Чесънът има антибактериални свойства и помага при кожни инфекции на главата, които може да са допринесли за загубата на коса. Също така съдържа ензим, който като антиоксидант може да предотврати преждевременното побеляване на косата.

Научно подкрепено е, че чесънът помага при косопад. През 2002 г. в списание за дерматология е публикувано едно проучване за употребата на сок от лук за лечение на алопеция (загуба на коса). Участниците, използвали сок от лук и сок от чесън два пъти дневно за период от два месеца. При мъжете имало по-добри резултати от лечението, отколкото при жените.

Сок от чесън за растеж на косата: обелете чесъна, настържете го или го пасирайте, за да извлечете сока. Добре го втрийте в скалпа. Оставете го да действа поне 15 минути или повече, след което изплакнете с мек шампоан.

Смес от чесън и мед за растеж на косата: смесете ¼ чаша сок от чесън с 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху скалпа и я оставете да действа най-малко 30 минути, след което изплакнете.

Това е природен лек, така че трябва да бъдете търпеливи, за да видите резултатите. Това не е операция за присаждане на коса, така че не очаквайте резултати за една нощ. Процесът е продължителен и има най-добри резултати с прилагането още след първите признаци на косопад.

Ако миризмата ви се струва много силна, добавете малко лимонов сок или вода от розмарин, лавандула или мента. Всички тези билки имат благоприятен ефект върху косата.

Сместа от мед и чесън може и да се консумира. Не забравяйте, че освен външно, трябва да се лекувате и вътрешно, т.е. да получавате всички необходими витамини и минерали, които са отговорни за красотата и здравето на косата.