НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Фикусът носи пари, здраве, щастие и благополучие за дома

Фикусът носи пари, здраве, щастие и благополучие за дома

0
Фикусът носи пари, здраве, щастие и благополучие за дома
Фикусът носи пари, здраве, щастие и благополучие за дома

Любимо цвете на много домакини е фикусът. Според фън шуй той носи късмет, здраве и благополучие за дома.

Важно е обаче и къде ще бъде поставено това растение в къщата. Според древната китайска техника то трябва да е разположено в югоизточната част на апартамента. Носи щастие, мир и хармония в дома.

Счита се, че той защитава срещу бедност и носи пари.

Дръжте го далече от североизточната, югозападната и централната част на апартамента или къщата.

Стайното растение фикус еластика е най-старият представител от този вид. Стайният фикус расте бързо и е доста високо растение. Листата му са дебели и кожести, което означава, че ще трябва редовно да ги почиствате. Фикусът обича топлината, но не директното излагане на слънчева светлина. В природата той може да порасне до 30 метра височина.

Съвети за отглеждане на фикуса

Добре е да поставите фикуса на светло място, но не го излагайте директно на слънце. Ако го поставите на тъмно място, той ще расте бавно, дори може да умре. Оптималната температура за растежа му е 18-25 градуса по Целзий.

През зимата той обича по-студено и влажно място, така че през зимните месеци поливайте веднъж седмично, а през лятото два пъти седмично.

Докато растението е младо, поставете му подпора, за да не се развие накриво.

Размножаването може да правите с резници от стъблото (10-20 см.), които може да поставите във вода при температура от около 20 градуса и след като пуснат корени, да ги пресадите. За тази цел може, също така, да използвате и листо от растението.