НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ревматоидният артрит се лекува с помощта на чесън

Ревматоидният артрит се лекува с помощта на чесън

0
Ревматоидният артрит се лекува с помощта на чесън
Ревматоидният артрит се лекува с помощта на чесън

Ревматоидният артрит е автоимунно, хронично възпалително заболяване, при едновременното засягане на множество стави. Въпреки това, можем да лекуваме тази болест с широко използвано естествено средство за лечение, известно като “лечение с чесън”.

Преди да започнете да се лекувате с това природно средство, трябва да споменем, че ревматоидният артрит е заболяване, което се отразява сериозно на ставите и причинява много болка и тежест в краката. Ако част от тялото, като коленете например, страдат от това състояние, другата част също ще бъде засегната до голяма степен.

Причини за появата на ревматоиден артрит

Причината за това заболяване е неизвестна, но при ревматоидния артрит имунната система започва да уврежда ставите. Обикновено това е по-често срещано сред жените, отколкото при мъжете и обикновено при възрастните хора, въпреки че може да започне, в който и да е период от живота и да засегне всеки човек, независимо от раса, пол и професия.

Известно е, че при артрит имунната система атакува тъканите на собственото ви тяло. В много тежки случаи ревматоидният артрит обикновено трае много години и дори през целия живот.

Някои от факторите, които могат да причинят това състояние са:

  • гени (преминава от родители на деца).
  • околна среда (нарушения, причинени от средата, в която човек живее)
  • хормони (проблеми, причинени от хормонални нарушения)

Лечение на ревматоиден артрит с чесън

Чесънът помага при лечение на ревматоиден артрит, тъй като съдържа противовъзпалителни, аналгетични и антиоксидантни свойства. Това е естествено лечение, чиито лечебни свойства могат да помогнат на тези, които страдат от това заболяване и да имат нормален живот, без да е необходимо да използват лекарства.

Трите свойства на чесъна, които вече бяха споменати, са много полезни за вас. Например, противовъзпалителното качество, благодарение на което чесънът помага за намаляване на възпалението на ставите. Аналгетиците в чесъна ще ви помогнат ефективно да намалите болката, а антиоксидантите ще укрепят имунната ви система.

Ето 3 варианта за приготвяне на чесъна, в зависимост от вкуса на човек, резултатите от всеки от тях ще бъдат положителни.

Обелете 2 скилидки суров чесън и ги поставете в блендер. Добавете лимон и накрая една чаена лъжичка мед, за да придадете вкус, след това смесете добре и консумирайте по всяко време на деня.

Вземете две скилидки чесън и смесете с две супени лъжици мед, прибавете вода на вкус и изпийте напитката по-късно.

Чесънът може да се използва локално върху ставите, които ви болят, като просто го втриете. Доказано е, че това помага да намалите болката и възпалението, като трябва да бъдете особено внимателни, защото чесънът може да изгори кожата, ако остане в контакт с нея за дълго време.

Но как лимонът помага? Лимонът служи за добавяне на допълнителни антиоксидантни свойства към сместа, както и витамин С, за който е научно доказано, че подпомага поддържането на колагена в костите и хрущяла.

Вижте още: Мехлемът на Амишите, който елиминира всички кожни проблеми

По принцип, ако консумирате чесън, той ще осигури всички необходими противовъзпалителни и антиоксидантни свойства – две качества, които ще бъдат “благословение” за вашите стави.