НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-добрият лек за всички белодробни заболявания

Най-добрият лек за всички белодробни заболявания

0
Най-добрият лек за всички белодробни заболявания
Най-добрият лек за всички белодробни заболявания

Най-добрият лек за всички белодробни заболявания

Големият живовляк и теснолистият живовляк са ценни лечебни растения, несправедливо пренебрегвани и недостатъчно използвани до този момент.
Въпреки че в продължение на десетилетия се правят сиропи от живовляк за кашлица и различни белодробни заболявания, последните изследвания показват някои негови фантастични лечебни свойства.

В народната медицина живовлякът се използва за лечение на рани и язви, при отоци и възпаления, а под формата на чай или сироп се използва за по-лесно отхрачване и разтваряне на белодробната слуз, при язва на стомаха и пикочния мехур.

Традиционна рецепта за сироп от живовляк
Сиропът от живовляк се препоръчва за всички, които страдат от белодробни заболявания, туберкулоза, затруднено дишане, упорита кашлица, болки в гърдите и прекомерен секрет.

Нуждаете се от голям стъклен буркан от 5 литра с капак, който се затваря добре. На дъното сложете плътен слой живовляк 3 см. Отгоре добавете слой кафява захар 1 сантиметър, а върху него още един слой живовляк. Продължете да редувате, докато бурканът се напълни.

Сместа трябва да престои една нощ, а на следващия ден по същия начин се допълва със същите съставки, защото през нощта съдържанието в съда ще спадне. Това се повтаря, докато бурканът се напълни. След това изкопайте дупка в двора, а съдът предпазете с няколко слоя фолио, найлон и алуминиево фолио или восък и го поставете в дупката, заровете го с пръст, дупката покрийте с дъска, върху която поставете голям камък.

Бурканът трябва да престои 3 месеца заровен в земята, след което съдържанието на съда се прецежда и така получения сироп от живовляк трябва да се кипне веднъж. Полученият сироп се съхранява в стерилен стъклен съд.

Този домашен сироп е най-добрият естествен помощник срещу всички белодробни заболявания. При необходимост, се консумират по няколко кафени лъжички на ден за деца и също толкова супени лъжици за възрастни.