НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нанесете ракия на косата си: Ще се изненадате от резултатите

Нанесете ракия на косата си: Ще се изненадате от резултатите

0
Нанесете ракия на косата си: Ще се изненадате от резултатите
Нанесете ракия на косата си: Ще се изненадате от резултатите

Нанесете ракия на косата си: Ще се изненадате от резултатите

Ракията подобрява циркулацията, така че, когато я нанесете на скалпа си, ще почувствате изтръпване и затопляне. Процедурата е много проста и със сигурност и баба ви знае за нея, защото тази рецепта за буйна коса е достигнала до нас, благодарение на нашите баби.

Вземете малко количество ракия и го нанесете директно върху кожата на главата. След това масажирайте с пръсти с кръгови движения. След това наведете главата си и продължете да масажирате за още няколко минути. Скоро ще се почувствате затопляне и изтръпване, но това не бива да ви притеснява.

Ракията е мощен почистващ препарат за кожата, което е от съществено значение за съвременните момичета. Поради ежедневната употреба на серуми, ампули, балсами, лак за коса и др., които се задържат след измиване, порите на кожата на главата са затворени, което пряко засяга качеството и растежа на косата и често засилва косопада. Следователно, от време на време, кожата на главата трябва да бъде почиствана основно, а ракията е най-евтиното и най-здравословното решение.

За да не увредите косата, ракията не се нанася върху цялата коса, а само върху скалпа на главата. Старите хора лекували пърхот по този начин.

Винаги комбинирайте ракията с масло: зехтин, кокосово, масло от грозде и дори слънчогледово, ако нямате нищо друго. Така, кожата ще бъде хидратирана и ефектът от ракията няма да бъде намален. Можете да нанесете маслото по цялата дължина на косата.

Не прекалявайте с това лечение.

Лечението с ракия стимулира растежа на косата, но ако имате псориазис или друг сериозен проблем с кожата на главата си, НЕ поставяйте домашни маски без да се консултирате с дерматолог. Не слагайте дори зехтин.