НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ефикасен начин да се отървете от плевелите и тревата завинаги

Ефикасен начин да се отървете от плевелите и тревата завинаги

Ефикасен начин да се отървете от плевелите и тревата завинаги
Ефикасен начин да се отървете от плевелите и тревата завинаги

Много градинари не използват хербициди за борба с плевелите, защото знаят за възхитително народно средство за справяне с плевелите в градината. Това доказано ефективно средство за унищожение на плевелите и нежеланата трева се приготвя от сол и оцетна киселина.

С това средство ще елиминирате тревата и бурените и няма да има нужда да плевите непрекъснато, за да придадете приятен и поддържан вид на градинските пътеки.

За получаване на желаната концентрация, разредете оцетна киселина (70%) с чиста вода – за всяка част киселина – 3,5 части вода. Това означава, че да се приготвят 4,5 литра разтвор, трябва да разредите в 3,5 литра вода 1 литър седемдесет процентна киселина.

Така полученият 20 процентов разтвор оцетна киселина (4.5 литра) смесете с 2/3 чаша морска сол, изчакайте, докато кристалите се разтворят напълно в течността, добавете чаена лъжичка препарат за миене на съдове или течен сапун. Сапунът в разтвора ще осигури допълнителна адхезия на киселините към повърхността на вегетативната маса на растенията.

Приготвеният домашен хербицид се използва за обработка на растителността при горещо слънчево време. Напръскайте растенията със спрей-бутилка или ги полейте с лейка. За операцията изберете ден, в който не се очаква да вали, тъй като и най-слабият дъжд намалява ефективността в пъти.

Първите резултати ще се появяват след 5-6 часа. Масовата гибел на плевелите може да се наблюдава на следващия ден. Ако нямате оцетна киселина у дома, изберете обикновения бял оцет (9%). Но ще трябва да повторите няколко пъти процедурата в интервал от 7-8 дни.

Къде да прилагате разтвор на оцетна сол срещу плевелите в двора?

Трябва да се отбележи, че средството, което влиза в пряк контакт с надземните части на растенията, ги унищожава напълно. Това означава, че това е наистина ефективно средство, с помощта на което ще се отървете от плевелите завинаги. И абсолютно всички култури загиват. Следователно, третирането следва да се извършва само в тези области, където не само няма култури, но и през следващите години не планирате да засаждате такива, тъй като оцетът заедно със солта извлича от почвата необходимите за растежа и развитието на растението хранителни вещества.

Най-често домакините третират градинските пътеки, празнини между тротоарни плочи или паважа, където постоянно изникват плевели, пътища, дворове, до огнища и на други места, разположени далеч от културни насаждения. Докато подготвяте сместа, винаги използвайте ръкавици, предпазвайте очите си и откритите части на тялото с гумени ръкавици, очила, шапка, шал. Нека вашата градина винаги ви носи само положителни емоции!

loading...