НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Прости съвети за всеки ден от професор Сергей Бубновски

Прости съвети за всеки ден от професор Сергей Бубновски

0
Прости съвети за всеки ден от професор Сергей Бубновски
Прости съвети за всеки ден от професор Сергей Бубновски

Професор Сергей Бубновски е известен руски лекар и автор на многобройни книги. Самият той се е избавил от лапите на болестта, но не го е направил с помощта на лекарства. За да възстанови здравето си, Бубновски задейства скритите резерви на тялото си и излязъл победител от тази битка. Кинезитерапията е оздравителна система, която поставя дори безнадеждни пациенти на крака.

Ето няколко цитата от лекар Бубновски:

1. Не се надявайте на чудотворни хапчета. Възползвайте се от вътрешните резерви на собственото си тяло.

2. Правете редовно сутрешна гимнастика, както и клекове.

3. Никой кардиолог в света не може да ми покаже пациент, който се е възстановил от хипертония, докато приема лекарства. Първоначално започвате с едно хапче, а след това с цяла шепа.

4. Не съм виждал здрави хора да напускат болницата, виждал съм оцелели. А съм изминал пътя от инвалид до напълно здрав човек.

5. Когато се появи болка зад гръдната кост, покорно отивате в аптеката и си вземате хапчета, за които се твърди, че са профилактични при исхемична болест на сърцето. Всъщност няма никаква превенция, а болестта се влошава. Тъй като болката зад гръдната кост е последица от неразположение на тялото, а не причината.

6. Ако вече сте над 40, лекарят казва: “Какво да се прави, време е да се разболеете”! Също така да пиете хапчета. Човек ги пие и казва: “Те не помагат и нямам достатъчно пари за лекарства”! И тогава започва да чете книги за алтернативна медицина и открива за себе си други лекарства – движение, дишане.

7. Парадокс: има деца, които са болни, а лекарят ги освобождава от физкултура! По някаква причина се смята, че чрез движението човек със сигурност ще се разболее, но ако лежи в леглото – ще се възстанови. Но, както е известно, водата не тече под камъка.

8. Ежедневното седене с изправен гръб ще ви помогне да се освободите от много проблеми.

9. При остра болка се прилага студен компрес, който премахва отока, подобрява микроциркулацията. Болката винаги се явява подуване, натрупване на течности. Също така е необходимо да се правят упражнения, които да изпомпват течност от ставите.

10. Ангина пекторис също е възпаление на вътрешната обвивка на съда. И зад гръдната кост се появява болка. А ние, вместо да правим упражнения, лягаме и започваме да гълтаме хапчетата. Но не съм видял нито един човек, който да се изправи от леглото, гълтайки хапчета.

11. Правете гимнастика, когато сте се освободили от болката, от инвалидност – удоволствие.

12. За мен най-щастливият момент от деня е, когато сутрин правя гимнастика. Защото не остарявам, а ставам по-млад. Човек, който редовно тренира, вместо стари клетки, появяват се млади.

13. Правя следното: клекове, лицеви опори, упражнения за преса.

14. Срещнах се с дългогодишния художник Борис Ефимов, който живя 108 години. Питам го: “Какво правиш, за да живееш толкова дълго?”. – Нищо – отвърна той, – клякам 450 пъти на ден. И това е универсален начин да задвижите кръвта през тялото!

15. Ако клякате ежедневно с прав гръб (10 пъти – глътка вода, 10 пъти – глътка вода), много проблеми ще изчезнат. Това е особено важно за тези, които седят пред компютъра – счетоводители, дизайнери, програмисти.

16. Следвайте правилото: час работа- 30 клека.

17. А още по-добре да започнете деня със студена вана – 5 секунди. И потопете главата си обезателно. Можете да вземете и душ, но това е по-добро.

Професор Бубновски е изправил много хора на крака, така че не бързайте да тичате до аптеката, когато се почувствате зле. Може би е необходимо да се вслушате в съветите на лекаря и да се опитате да се справите сами с болестта. Бъдете здрави и не се разболявайте!