НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вижте невероятните ползи на ябълковия оцет с мед на празен стомах!

Вижте невероятните ползи на ябълковия оцет с мед на празен стомах!

0
Вижте невероятните ползи на ябълковия оцет с мед на празен стомах!
Вижте невероятните ползи на ябълковия оцет с мед на празен стомах!

Суровият, непреработен ябълков оцет и медът са две прекрасни вещества от природата. Оцетът се използва от древни времена. Хипократ използвал оцет преди 2400 години, за да лекува рани, и както се говори, Колумб е имал ябълков оцет на кораба си “Санта Мария”, за да не боледуват матросите от скорбут.

Както медът, така и ябълковият оцет имат огромни ползи за здравето, но когато се използват заедно като напитка, това е мощно превантивно лекарство за тялото ви. Сместа от тези две вещества премахва киселинен рефлукс, общо стомашно разтройство, метеоризъм и запек, както и проблеми с артрит или болка в ставите и мускулите.

Сам по себе си, медът има ниско рН и повишава алкалността на тялото. Оцетът е кисел, но когато е включен в диетата, той става алкален.

Ябълковият оцет, когато се използва редовно, внася достатъчно витамини, минерали и микроелементи в организма. Особено децата, бременните жени, спортистите, пушачите и хората, подложени на постоянен стрес се нуждаят от повече витамини и минерали.

Предимствата са почти безброй. Ето още няколко съвета, които да ви помогнат да обмислите защо да включите тази вкусна напитка в ежедневната си диета:

– Общото здраве се подобрява, защото тази смес убива вредните бактерии, причиняващи много заболявания.
– Повишава енергията.
– Елиминира лошия дъх.
– Намалява холестерола и кръвното налягане.
– Почиства петна по кожата, прави кожата по-млада и здрава.
– Помага за борба с наднорменото тегло, намалява апетита.
– Намалява нивото на глюкозата.
– Обикновено детоксифицира тялото.
– Помага за растежа на полезни бактерии, от които имаме нужда и намалява проблеми като кандида.

Във вода (за предпочитане пречистена вода), смесете 1 до 2 чаени лъжици оцет с 1 чаена лъжичка мед. Може да се насладите и на топла напитка. За най-добри резултати пийте напитката на празен стомах половин час преди ядене.

Уверете се, че ще ползвате нефилтриран или непреработен оцет (ще изглежда малко по-мътен в бутилката и съдържа малко количество месести вещества плаващи в долната част), тъй като той все още съдържат всички полезни хранителни свойства. Пастьоризираният или дестилиран оцет убива всички полезни ензими.