НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 5 начина за укрепване на аурата и защита от негативна енергия

5 начина за укрепване на аурата и защита от негативна енергия

5 начина за укрепване на аурата и защита от негативна енергия
5 начина за укрепване на аурата и защита от негативна енергия

Аурата е център на цялата енергия, която можем спокойно да наречем “нашето собствено състояние”. Има много неща, които вредят и отслабват нашето физическо ниво.

Може би сте забелязали, че понякога сте объркани, демотивирани, нямате достатъчно енергия и ви липса адекватен сън, когато работите твърде много. Основната причина, поради която сте в това състояние, е умората. Въпреки това, не виждате по-голямата картина, която засяга аурата. Вие всеки ден и съвсем несъзнателно ѝ вредите, като по този начин отслабвате нейното съществуване.

Нека първо поговорим за това какво ще се случи, когато нашата аура загуби силата си. Когато имаме слаба аура, почти редовно започваме да се чувстваме уморени. Освен това може да страдаме от липса на мотивация да станем и да направим нещо, което причинява редица трудности както в професионалния, така и в личния живот.

В крайна сметка вършим задачите, които са толкова прости, колкото събуждането в точното време, но усещаме чувство на завист и страх, което изключва възможността да се наслаждаваме на живота.

Какви фактори могат да отслабят аурата?

Това може да се дължи на редица фактори, като започнем от физическото състояние на човек и завършим с емоционалното.

Физическите фактори са зависимости от всякакъв вид: дали от алкохол или от нещо, което изглежда абсолютно безобидно. Например, социалните мрежи.

1) Ние действаме под влиянието на социалната зависимост. В края на краищата тя действа банално и просто, като цигарения дим или всякакви промени в климата.

2) Липса на сън. Нашето тяло, ум и душа се нуждаят от достатъчно почивка, за да преживеят и да направят това, което трябва. Когато се лишим от това, то влияе на нашата аура.

Точно както, ако изберем да останем в закрито помещение, вместо да се радваме на достатъчно количество слънчева енергия, да се разходим сред красивата природа, да слушаме пеенето на птичките в цветната градина. Пълното отсъствие на тези неща кара аурата да загуби своята сила и стабилност.

3) Всички ние сме повече или по-малко виновни за факта, че нямаме правилните навици на хранене и здравословен начин на живот. Това се отнася и за липсата на физически упражнения, за които много от нас могат да бъдат отговорни.

Тялото ни трябва да се върне към природата и да получи това, което е загубило и продължава да губи, като участва в това състезание.

Нашата аура е изправена пред сериозна травма, когато позволим на други хора да ни използват и да ни изчерпят. Ако в живота ви има хора, при които след среща с тях се чувствате уморени и отпаднали, тогава е време да се отървете от тяхната компания. Това е умишлено или непреднамерено. Те имат отрицателно въздействие върху вашата вътрешна сила и аура.

Да общуваме с хората и да им оказваме помощ, когато имат нужда, е благородно нещо, но не и за сметка на собственото ни благополучие.

4) Накрая, стресът е голямо зло и една от основните причини, поради които аурата ни се изчерпва. Умората от безкрайната мотивация за постигането на  резултати, вместо да се наслаждавате на живота, е нещо, което трябва да бъде спряно. И така, ценете свободното си време. Първо помислете 2 пъти и след това решете дали да поемете конкретния ангажимент.

Какво може да направите, за да подобрите състоянието на аурата си?

След като поговорихме за това какво представлява аурата и какво ѝ вреди, нека директно поговорим и за това как да разберем, че нашата аура “си е на мястото” и че можем да живеем живота си в красиво състояние на ума.

Първо, вземете си удобни обувки и се уверете, че излизате на свеж въздух толкова често, колкото можете. Ходенето поддържа тялото ви в най-добра форма.

Новите забележителности и новите хора, които срещате, правят същото за ума ви.

На второ място, спазвайте здравословна и питателна диета. Добавете протеини, въглехидрати и минерали в достатъчно количество към менюто си. По този начин осигурявате на тялото си здравословна храносмилателна система. Чаша мляко преди лягане или ябълка следобед ще удължат живота ви.

Трето, време е да се откъснете от хората, които ви влияят негативно. По-често си напомняйте, че сте по-добре по този начин.

Четвърто, правете специални дихателни упражнения и медитация. Всъщност хората подценяват тази практика, докато не започнат да я практикуват.

Опитайте се да разберете, колкото е възможно по-бързо каква е вашата сила.

Има и някои външни атрибути. Например, амулети и кристали, които могат да помогнат на вашата аура и ще я защитят. Съгласете се, че в информационната ера би било глупаво да не осъзнаваме спецификата и целта на тези неща.

Вижте още: 6 характеристики, които притежават само най-добрите любовници

Вашата аура е ценно нещо. Усещането за съпричастност идва от нея и не само. Други хора получават от нея лечебна топлина.

Поддържайте се в добра форма по отношение на ползите за здравето. В Индия има една поговорка: “Божият храм е в тялото на човека. Съхранявайте красотата и основата правилно.”