НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лукът и неговите ползи за здравето в народната медицина

Лукът и неговите ползи за здравето в народната медицина

0
Лукът и неговите ползи за здравето в народната медицина
Лукът и неговите ползи за здравето в народната медицина

Лукът притежава много ползи и информацията в тази статия го доказва.

  1. Лукът сваля температурата

Това е идеалното средство за деца. Ако детето ви има висока температура, нарежете лука на шайби и го намокрете с ябълков оцет. След това прикрепете шайбите към стъпалата на краката и ушите. Температурата под влиянието на това средство се понижава много бързо.

  1. Най-добрият убиец на инфекциите

За да убиете инфекцията, първо трябва да приготвите лучена паста. За да я направите, сварете мляко и го излейте върху тънко парченце бял хляб. Добавете настърган лук. Намачкайте хляба с лука и млякото, докато се получи хомогенна паста.

Пастата е готова и, за да се отървете от инфекцията, трябва да дезинфекцирате заразената област. Нанесете пастата, покрийте с марля и я закрепете с превръзка. Превръзката трябва да стои 2-2,5 часа. Тази процедура трябва да се повтори, докато инфекцията изчезне.

  1. Може да спре кървенето

Лукът ще ви помогне при малки ожулвания и рани. Ако сте наранили пръста си, трябва само да поставите марля върху засегнатата област, в която има няколко парченца лук. Докато мигнете с око, кървенето ще спре. За да излекувате раната по-бързо, повторете тази процедура още няколко пъти.

  1. Лекарство при изгаряния

Трудно е да се повярва, но лукът ще ви помогне за лечение при слънчево изгаряне, и не само. За да направите това, трябва да поставите няколко резена от този продукт на раната и да го оставите за 2 минути. А ако след това сложите и яйчен белтък, болката ще изчезне и няма да се появи белег по-късно.

  1. Лечение на кашлица

Лученият сок е високо ефективен сироп за кашлица, но едва ли някой ще иска да го използва в тази му форма. Ето защо, когато кашляте, поставете парче лук в ухото си. Така сокът от лук влиза в кръвта и ще ви спаси от неприятната кашлица.

  1. Имате втрисане?

Ако треперите от студ, лукът ще ви помогне да се справите. Изяжте един суров лук и след няколко часа ще се почувствате много по-добре.

  1. Лукът ще премахне болката в ушите и главата

Болката в ушите е много неприятно явление, но с помощта на лука можете бързо да се справите. Просто сложете парче лук в ушите си и това ще намали възпалението. Ако страдате от мигрена, повторете тази процедура, преди да си легнете. Нека лукът да стои в ушите до сутринта.

Вижте още: Отървете се от ишиаса само за 10 минути с този прост трик!

  1. Лукът намалява белезите

Звучи като чудо на чудеса, но това е вярно. Хирургичните белези наистина могат да бъдат по-малко видими с помощта на лук. Просто редовно разтривайте проблемната област на кожата с лук.

  1. Ухапвания от пчели

Ако сте били ухапани от насекоми, поставете ситно нарязан лук на мястото на ухапване. Той ще намали подуването, ще изсмуче отровата и ще ускори излекуването на кожата.