НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да миете прозорците, така че да не се запотяват?

Как да миете прозорците, така че да не се запотяват?

0
Как да миете прозорците, така че да не се запотяват?
Как да миете прозорците, така че да не се запотяват?

През зимата, с настъпването на студеното време, хората често се сблъскват с проблеми като запотени прозорци. Какво може да направите, за да се отървете от конденза по прозорците? По-долу можете да научите как да решите този проблем без много усилия. Ще намерите отговор на въпроса как да предотвратите запотяването по прозорците. Правилното измиване ще ви помогне да премахнете нежеланата влага и да придадете усещане за светлина и чистота в къщата.

Как и с какво да миете прозорците?

Метод първи
Как да премахнете конденза от стъклото, така че да не се появява повече? Първо, измийте стъклото със сапунена вода и почистете влагата със специална четка. Вземете гъба, навлажнете я със спирт или водка, избършете стъклото с нея. След като алкохолът изсъхне, влагата повече няма да се събира по повърхността на стъклото.

Метод втори
Можете, също така, да измиете прозорците със солен разтвор. За да направите това, разтворете една супена лъжица сол в 4 литра топла вода. Прецедете водата, за да не надраскат стъклото песъчинките сол. Друго предимство на този метод е че предотвратява замръзването на стъклото.

Метод трети
Преди всичко е необходимо прозорците да се мият с топла вода и да се отстрани излишната влага с кърпа от микрофибър. След това пригответе разтвор от глицерин и спирт. Смесете тези две съставки в съотношение 1:10, съответно. Натопете кърпата в получената смес и нанесете върху стъклото. По този начин можете да се отървете от заледяването отвътре.

Метод четвърти
Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете стъклото. След това полирайте със специална паста. Пригответе я чрез смесване на 10 гр. глицерин с 2 гр. боров терпентин.

Метод пети
След измиване полирайте прозорците със смачкан вестник. Така ще отблъснете водата и прозорците няма да се запотяват.

Метод шести
В магазините можете да си купите специална течност под формата на аерозол. Такива вещества имат в състава си слаби киселини и активни вещества, които имат свойството да отблъскват влагата от стъклената повърхност. Напръскайте стъклото със спрея, изчакайте, докато продуктът се абсорбира и отстранете остатъците със салфетка.

Какво да направите, така че дървените прозорци да не се потят?

За да не се запотяват дървените прозорци, те трябва да бъдат предварително уплътнени.

Някои съвети:

По време на работа предпазвайте ръцете си с ръкавици.
Покрийте повърхността на перваза с фолио или парцали.
Преди да използвате различни химикали, внимателно прочетете инструкциите.