НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изчистете целия матрак, като използвате само две съставки

Изчистете целия матрак, като използвате само две съставки

Изчистете целия матрак, като използвате само две съставки
Изчистете целия матрак, като използвате само две съставки

Никога не бях чувала за такъв метод за почистване на матрак и диван!

Независимо, че повечето от нас редовно подменят завивките на леглото, все пак може да бъде доста трудно да се поддържа матракът чист. Искам да кажа, че не можете просто да вкарате целия матрак в барабана на пералната машина, когато се замърси.

Не се притеснявайте – имаме решение. Ако следвате трите стъпки на това ръководство, ще получите чист матрак, без да налага да го премествате дори и с един сантиметър. Този трик ще ви отърве от мръсотията, влагата, праховите акари и неприятните миризми по вашия матрак…

Ще ви трябват:

  • 1 чаша сода
  • 4-5 капки етерично масло (напр. лавандулово масло)
  • 1 голям буркан
  • сито
  • прахосмукачка

Първо, добавете сода и етерично масло в буркана. Лавандуловото масло работи особено добре, тъй като оставя приятен аромат, който ще ви помогне да се отпуснете.

Разклатете буркана, така че прахът да се смеси добре с маслото. След това поръсете сместа върху матрака, като използвате сито.

Тук идва “най-трудната” част: чакането. Оставете прахообразната смес в продължение на един час, преди да я съберете внимателно. Най-добре е да използвате прахосмукачка, така че да можете да съберете цялата сода.

Работата е свършена!

Вижте още: Ето как листата на краставиците няма да пожълтяват!

Това е много умно решение за цялостно почистване на матрака за кратко време. Не е нужно дори да използвате химически продукти.

loading...