НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Напръскайте водка по дивана! Когато изсъхне, ще видите разликата

Напръскайте водка по дивана! Когато изсъхне, ще видите разликата

Напръскайте водка по дивана! Когато изсъхне, ще видите разликата
Напръскайте водка по дивана! Когато изсъхне, ще видите разликата

Напръскайте водка по дивана! Когато изсъхне, ще забележите голяма разлика

Водката е универсална напитка, която е отлична за задушевна компания.

Но знаете ли, че водката е добра за много други неща? Можете да я използвате за различни почистващи дейности у дома.

1. Отървете се от миризмата на цигари

Смесете една част водка и три части вода в спрей-бутилка и внимателно напръскайте тапицираните мебели. Когато изсъхне, миризма ще изчезне. Алкохолът премахва миризмата чрез стерилизация на тъканите – могат да се отстранят и други неприятни миризми, причинени от бактерии. Това е чудесен начин да премахнете миризмите от мебели, които са трудни за почистване, например матраци, дивани, фотьойли и др.

2. Почиства стъкла

Използвайки същата смес, както в първия пример, можете да почистите прозорците и огледалата. Водката е отлична и за почистване на очила.

3. Почиства цимента от фугите на плочките

Спреят почиства циментовия разтвор. Напръскайте и оставете за пет минути. Сега можете лесно да отстраните всички замърсявания и мухъл, натрупани в тези досадни пукнатини.

4. Като пестицид

Водката действа добре като естествен пестицид. Първо, измийте листата на растението с вода, изсушете ги и след това навлажнете ги с водка, използвайки памучен тампон. Така ще убиете акарите.

5. Почистете хрома и керамиката

Сипете водка върху кърпа и изтъркайте вашите кранчета, стъклени и керамични повърхности, докато те не светнат като нови. Не само почиства, но и дезинфекцира едновременно. Това е идеален начин за съхраняване на съдове и кристала в съвършена чистота.

6. Отстранете лепилото от етикетите

Дори и да отделите етикета много внимателно, той често оставя лепкави следи. Просто намокрете парцал във водка и го изтъркайте, докато лепкавите следи изчезнат.

7. Почистете полилея

Смесете една супена лъжица водка с една лъжица вода в спрей-бутилка. Сега поставете голяма кърпа под полилея, изкачете се по стълба и започнете да пръскате. След няколко минути вашият полилей ще свети като ценна корона!

8. Отстранете петна от текстил

Просто изтрийте петното с кърпа, напоена с водка. Когато измиете с вода, петното трябва да изчезне.

9. Бижута

Потопете бижутата, приборите за хранене и други изделия от сребро в чиста водка за няколко минути. След това ги изплакнете и оставете да изсъхнат. Те ще изглеждат толкова добре, колкото и като нови!

10. Дръжте осите в страх

Ако забележите, че осите обикалят на определено място, можете да напръскате там с водка. Скоро ще забележите, че осите не са големи фенове на алкохолната напитка.

11. Отървете се от сапунената пяна

Спрей от водка ще ви помогне!

12. Дезодорант за маратонки

Вашите маратонки имат неприятна миризма? Справете се бързо и лесно. Просто напръскайте малко водка и я оставете да изсъхне, а след това се насладете на свежия и чист аромат. Приятелите и семейството ви ще ви бъдат благодарни!

И, разбира се, ако все още ви е жал за водката – всеки безцветен алкохол ще свърши работа.

loading...