НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 10 начина визуално да увеличите малката стая у дома

10 начина визуално да увеличите малката стая у дома

0
10 начина визуално да увеличите малката стая у дома
10 начина визуално да увеличите малката стая у дома

Вярно е, че не можем да местим стените с ръка. Но можем да създадем оптични илюзии, които ще ни помогнат визуално да увеличим дори и най-малките жилищни помещения.

Днес ви предлагаме разнообразни схеми, които ще ви позволят лесно да трансформирате стаята си, без значение колко малка може да изглежда в момента!

В светла стая цветният под помага да се “избутат” стените една от друга и да направят стаята визуално по-висока и по-широка.

Избирането на ярък и богат цвят не само за пода, но и за тавана, също ще ви помогне да създадете впечатление за широко пространство. Това обаче визуално ще направи тавана по-нисък.

Избирането на един и същи цвят за задната стена и за пода ще направи стаята да изглежда пълна с въздух.

Използването на една и съща цветова схема за задната стена и тавана ще направи стаята по-широка, но визуално ще намали нейната дълбочина.

Друг начин за разширяване на страничните стени е да намалите дълбочината на помещението. Това може да се постигне с ярки цветове, за да се подчертае задната стена.

От друга страна, можете да намалите ширината и да увеличите дълбочината чрез използване на наситен цвят, за да подчертаете странични стени на стаята.

Ако проблемът е свързан с нисък таван, можете да коригирате ситуацията, като изберете ярки наситени цветове за страничните и задната стена на стаята. Това визуално ще намали дълбочината и ширината в полза на височината.

Изборът на ярки цветове не е единственият начин да увеличите усещането за просторност на стаята. Тапетите също могат да ви помогнат. За да направите стаята си по-ефирна, използвайте светли тапети с малки рисунки.

В някои от помещенията таваните изглеждат твърде високи. Хоризонталните ленти ще направят тавана по-нисък и леко ще намалят дълбочината на стаята.

Вертикалните линии, напротив, могат да помогнат за “повдигането” на ниския таван.

 

Вижте още: Изчистете целия матрак, като използвате само две съставки

Ако искате да направите стаята си да изглежда по-широка и да намалите дълбочината,  хоризонтални ивици на пода ще постигнат желания ефект.