НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тестваме 14-те най-популярни кулинарни трика от интернет

Тестваме 14-те най-популярни кулинарни трика от интернет

0
Тестваме 14-те най-популярни кулинарни трика от интернет
Тестваме 14-те най-популярни кулинарни трика от интернет

Тестваме 14-те най-популярни кулинарни трика от интернет

Ние непрекъснато сме ангажирани с намирането на полезни съвети и трикове, които да направят живота ни по-лесен. Наскоро решихме да изпробваме някои от тях за себе си. Например, дали наистина тези популярни кулинарни хитринки са толкова ефективни, колкото харесванията и споделянията им предполагат?

Днес ви каним да разгледате резултатите.

№ 1: За да разрежете чери домати наполовина наведнъж, поставете ги между две плоски чинии и режете през пролуката с остър нож.

Резултат: Да срежете доматите по този начин ще бъде много трудно. Успяхме да разрежем няколко, а след това трябваше да прибегнем до стария начин. Този трик може и да работи, ако използвате много остър нож, но дори и в този случай е малко вероятно да разрежете доматите точно наполовина.

Заключение: Не работи.

№ 2: За да се уверите, че млякото ви няма да прекипи, поставете дървена лъжица върху тенджерата.

Резултат: млякото прекипя, дървената лъжица не помогна да предотвратим това. Този трик е пълна глупост!

Заключение: Не работи.

3: Бърз и лесен начин да приготвите вкусни кексчета е да поставите съставките в чаша и след това в микровълновата фурна.

За да приготвим кексче, взехме 1 яйце и го смесихме с малко количество брашно, захар и какао. След това добавихме малко вода, малко бакпулвер и щипка сол.

Резултат: За да бъдем честни, нашето ястие не беше много вкусно. Кексчето беше жилаво и наподобяваше по-скоро на палачинка. Но най-вероятно всичко зависи, до голяма степен, от качеството на съставките. Но пък това може да бъде забавен начин да въведете децата в света на домашното готвене.

Заключение: Работи, но резултатът няма да се хареса на всички.

4: За да обелите лесно яйцата, след като ги сварите ги поставете в студена вода.

Резултат: Стар трик от нашите баби. Студената вода наистина улеснява беленето на яйцата.

Заключение: Работи!

№ 5: За разлика от ледчетата, които се стопяват в чашата, зрънцата грозде не разреждат виното. За охлаждане на виното може да използвате замразено грозде.

Резултат: То ефективно охлажда виното и изглежда красиво в чашата.

Заключение: Работи.

№ 6: За да избегнете “плача от лука”, трябва да поръсите дъската за рязане със сол.

Резултат: По време на нашия експеримент решихме, че този трик ще ни спести някои сълзи, но не всички.
Заключение: Работи, но слабо.

№ 7: Ако увиете сладоледа в пликче, преди да го поставите във фризера, сладоледът ще бъде по-мек.

Резултат: Продължителното съхранение във фризера обикновено замразява сладоледа, което означава, че трябва да изчакате, преди да го сервирате. Този трик помогна на сладоледа да запази мекотата си. В резултат на това успяхме бързо да го разпределим в красиви стъклени купички.

Заключение: Това наистина работи.

8: Ако разрежете авокадото наполовина, но възнамерявате да използвате само едната от половинките, уверете се, че сте избрали половинката без костилката. Половинката с костилката има много по-голям шанс да остане свежа в хладилника.

Резултат: Проведохме собствен експеримент, оставяйки две половинки авокадо в хладилника – едната с костилка, а другата – без. След два дни и двете половини изглеждаха далеч от пресни.

Заключение: Това не работи.

№ 9: За да почистите бързо чесъна, поставете го в бурканче и разклатете добре.

Резултат: Полезен начин за почистване на няколко глави чесън наведнъж. Просто не забравяйте да отрежете краищата и да разклатите буркана колкото можете по-силно, в противен случай нищо няма да се случи.

Заключение: Работи.

№ 10: Замразяването на зехтина във форма за кубчета за лед ще ви помогне да го съхраните много по-дълго. Дори след изтичане на една година можете безопасно да пържите с него. Можете да добавите подправки към него преди замразяване и след това да използвате тези кубчета с горещи ястия или салати.
Замразен по този начин зехтинът, напълно запазва вкуса и аромата си.

Резултат: Успехът на този трик зависи изцяло от качеството на зехтина: ако използвате нерафиниран зехтин, той ще се втвърди при 5 °C. Въпреки това, рафинираният няма да се замрази и рецептата няма да работи.

Заключение: Работи само ако използвате висококачествен зехтин.

№ 11: Лимоновият сок може да помогне да предпазите нарязаните ябълки от покафеняване.

Резултат: Поръсете нарязаните ябълки с малко пресен лимонов сок и ще получите фантастичен ефект: не само ще предотвратите резените от потъмняване, но парчетата ще станат по-бели.

Заключение: Това наистина работи.

№ 12: Омотаването на фолио около банана ще помогне за запазването на плода пресен за по-дълго време.

Резултат: За да изпробваме този трик, използвахме два банана – един, омотан във фолио, а другият – не. След 3 дни и двата банана бяха негодни за консумация.

Заключение: Не работи.

№ 13: Можете да сготвите яйце “от вътре навън” с помощта на дамски чорапи и тиксо.
Съветът е следният: омотайте яйцето напълно с тиксото, поставете го в чорап и го завъртете добре. Това ще доведе до отделяне на белтъка и жълтъка. Не забравяйте да сварите яйцето след това (без да отстранявате тиксото).

Резултат: Този трик определено не е за крехка дама. Бързото въртене на яйце в чорап е трудна и изморителна задача и освен това яйцето се бели трудно.

Заключение: Просто не работи.

№ 14: Помогнете на зелените подправки да останат свежи в продължение на няколко дни, като ги сложите във вода, покрити с пликче и ги поставите във вода.

Резултат: Направихме собствен тест, като използвахме две връзки зелени подправки. Едната беше подложена на всички манипулации, а другата остана, както си беше. След няколко дни резултатът бе очевиден: описаният по-горе метод наистина помага да се запази свежестта на подправките 100%!

Заключение: Най-ефективният трик.