НАЧАЛО ЗДРАВЕ Бъркането в носа е опасно за вашето здраве. Ето защо!

Бъркането в носа е опасно за вашето здраве. Ето защо!

0
Бъркането в носа е опасно за вашето здраве. Ето защо!
Бъркането в носа е опасно за вашето здраве. Ето защо!

Ние всички правим това от време на време. Бъркаме с пръст в носа си поради сърбеж или рана, или за отстраняване на наслоявания. Но знаете ли, че наистина това може да бъде опасно? Прочетете, за да разберете защо трябва да мислите два пъти, преди да поставите пръста в носа си.

Опасни бактерии, като стафилококи ауреус могат да влязат в тялото ви. Тези бактерии живеят в синусите и ги “храните” всеки път, когато пръстите ви влизат в носа.

Друга опасност: Назалните стени биват раздразнени и могат да станат хронично заразени. Това може да увреди чувствителната лигавица и да причини кървене.

Случайно можете да се почешете и да навлязат вируси, бактерии и гъбички, които са под ноктите, в кръвта и да заразите носната лигавица.

Кървенето от носа може да бъде много опасно, защото пет от артериите в тялото преминават през долната част на тази област! Чувствителната носна лигавица се лекува много дълго и дори може да отнеме няколко седмици, за да се излекува правилно.

Вижте още: Лимон, сол и черен пипер ще ви помогнат при тези 8 проблема

Кой би си помислил, че такъв безобиден навик може да бъде толкова опасен за нашето здраве? Така че следващия път, когато имате желание да бръкнете в носа си – помислете два пъти. По-добре е да го издухате или да го промиете с вода.