НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Лелята е третият най-важен човек в живота на племенниците

Лелята е третият най-важен човек в живота на племенниците

Лелята е третият най-важен човек в живота на племенниците
Лелята е третият най-важен човек в живота на племенниците

Втората майка? Лелята е третият най-важен човек в живота на племенниците! Ето защо!

Родителите, бабите и дядовците не са единствените, които определят развитието на детето. Майките и татковците възпитават и учат децата си. Бабите и дядовците ги обичат и ги глезят. Но животът на детето ще бъде пълноценен само с любяща, страхотна леля.

Каква роля играят лелите в живота на децата:

1. Лелята е отличен учител. Тя винаги ще предложи на детето подходящо решение на проблема и ще му помогне да усвои нови знания, било то от училищната програма или трудни житейски уроци.

2. Лелята подарява отлични подаръци. Като правило, тя обича да прави на своите племенници необичайни изненади, защото едно приятно изненадано дете е весело дете!

3. Лелята е невероятен слушател. Понякога детето се нуждае от помощ и съвети, но смята, че не може да ги потърси от родителите си. Тогава на помощ идва неговата леля.

4. Лелята е неофициален психолог. Тя винаги има добри съвети за живота, които с готовност споделя. Лелята по-добре от другите разбира проблемите на племенниците си.

5. Лелята е добър възпитател. Подобно на родителите лелята обяснява важността на ценностите в живота на децата и им разказва за доброто и лошото.

6. Лелята е по-добра, от която и да е бавачка. Обича да прекарва времето си с племенниците си. Лелята винаги е готова да поеме отговорност за малките членове на семейството. А с леля е по-забавно и по-лесно!

7. Лелята никога няма да наскърби и накаже племенниците си. Като правило, лелята се държи по-спокойно, когато трябва да посочи неправилното поведение на детето. Затова детето е по-склонно да я изслуша.

Защо да бъдете леля е прекрасно:
Малките деца носят радост в живота на леля си. Комуникацията с децата сама по себе си е чудесен дар, който не се дава на всички. Освен това лелите могат да кажат на своите племенници за всички глупави неща, които родителите им са направили в детството си!

6 неща, които получавате, когато станете леля:

1. Ще се насладите на играта. Никога не пропускате рождения ден на племенниците си или шанс да играете с тях. И с кого отивате в музея, на кино, театър или концерт, ако не с племенника си?

2. Какво усещане само, когато се роди племенник или племенница! Този ден ще се превърне в специален за вас. Без значение колко племенници вече имате, вие ще искате те да са още повече.

3. Прегръдки! Колкото повече деца наоколо, толкова повече проявления на любов! Децата обожават прегръдките и се привързват към възрастните, които ги прегръщат. И вие, като леля, няма да бъде изключение!

4. Ще наблюдавате растежа на племенниците и племенничките си. Ще видите как те растат и се променят. И винаги ги подкрепяте, а може би и малко ги глезите. Но децата ще помнят това и ще ви бъдат благодарни през целия си живот!

5. Племенниците ви помагат да понижите стреса. Ако сте уморени от работа или от живота – няма нищо по-добро от това да играете или просто да говорите с племенниците си. Това ще ви освободи от стреса и ще забравите за ежедневието.

6. Купуването на подаръци ще се превърне в отлично забавление за вас. Тъй като добре познавате племенниците си, можете лесно да изберете страхотни подаръци за тях. Все пак не прекалявайте с бонбоните!

Да бъдеш леля е дар от съдбата!

Комуникацията между лели и племенници е идеален начин за единство и сближаване в семейството. Лелята може да стане отличен дипломат и връзка между деца, техните родители, баби и дядовци.

За племенниците тя ще се превърне в истински приятел, а за по-възрастните членове на семейството – човек, който може да обясни особеностите в поведението на детето, които не могат да разберат по различни причини.

Надяваме се, че сега ви е ясно защо лелите са толкова важни за племенниците. Имахте ли любима леля в детството си? Или може би самите вие сте станали леля? Кое от двете?