НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масаж на пръстите според учението Джин-Шин-Джицу

Масаж на пръстите според учението Джин-Шин-Джицу

0
Масаж на пръстите според учението Джин-Шин-Джицу
Масаж на пръстите според учението Джин-Шин-Джицу

Учението Джин-Шин-Джицу се явява основна част в традиционната китайска медицина. То разглежда 26 различни енергийни центъра на тялото, които са свързани с различни органи и когато се стимулират, всяка точка отваря енергийните канали на съответния орган. В резултат на това функциите на органа се подобряват и има подобрение в общото състояние. Можете да го приложите, като просто масажирате пръста си за една минута.

Подобно на акупунктурата, този метод на лечение се провежда чрез натиск върху определени части на тялото. Не малко хора предпочитат учението Джин-Шин-Джицу, както и другите типове акупунктура, за да увеличат своята концентрация – като притискат пръстите на ръцете и пръстите на краката. Тук пръстите на ръцете и краката са свързани с различни органи, които се стимулират при смяна на различните захвати.

Може да видите най-важните енергийни центрове според учението:

Палец

Палецът се свързва със сърцето и белите дробове. Сърцебиене, недостиг на въздух – подобрете състоянието, като леко масажирате палеца.

Показалец

Този пръст е свързан със стомашно-чревния тракт. Ако имате разстроен стомах, коремна болка или запек, внимателно разтрийте и издърпайте показалеца. Този метод трябва бързо да облекчи симптомите.

Среден пръст

Средният пръст е свързан с нашето кръвообращение. При замайване и гадене, масажирайте средния пръст – това е добър начин да облекчите симптомите. Този метод може да помогне и при безсъние.

Безименен пръст

Безименият пръст според учението Джин-Шин-Джицу е отговорен за подобряването на настроението ни. Ако сте в лошо настроение, но не сте болни, масажирайте този пръст, за да се успокоите и да се отпуснете.

Вижте още: Преборете нарушенията на съня, като притиснете тази точка

Кутре

Малкият пръст е свързан с бъбреците и главата. Редовното прилагане на методите на това учение върху малкия пръст възстановява бъбреците. При главоболие и болка във врата, масажирането на кутрето облекчава болката.

Джин-Шин-Джицу е популярен метод за лечение на различни заболявания. При честа или продължителна болка винаги е препоръчително да потърсите медицинска помощ, за да намерите причината за проблема.

loading...
loading...