НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Може ли да носите чужди вещи и украшения? Вижте!

Може ли да носите чужди вещи и украшения? Вижте!

0
Може ли да носите чужди вещи и украшения? Вижте!
Може ли да носите чужди вещи и украшения? Вижте!

Може ли да носите чужди вещи и украшения? Вижте!

Честно казано, наистина вярвам в такива неща. И съм напълно съгласна с тази статия! В края на краищата, много неща влияят върху нашия живот.

Такива статии често ми помагат, особено ако съветите са от екстрасенс! Именно екстрасенсите са хората, които усещат нещата по-добре!

Доста често украшенията се предават по наследство или жените подаряват пръстени и обеци от собствените си колекции. Малко хора обаче знаят, че използването на чужди вещи може да бъде опасно.

Говори се, че бижутата на други хора ще ви донесат нещастие. Същото важи и за други неща, които не ви принадлежат. Става въпрос за дрехи, обувки, мебели, аксесоари. Специалистите в областта на биоенергетиката препоръчват да бъдете по-внимателни, ако взимате неща от други хора и ги отнесете вкъщи.

Мнение на езотериците
Украшенията и вещите носят енергия, следователно не би трябвало да ги носитте по дефиниция. Ако, например, шкаф, който е бил в апартамента на приятелката ви от няколко години, той попива енергията на къщата, аурите им. Когато се прехвърлят вещи от едно помещение в друго, това отнема много време, докато поемат енергията на новата къща.

Що се отнася до личните вещи, ситуацията тук е още по-сложна. По-добре е да не оставяте получените или намерени неща за себе си, ако не искате да пренесете негативност в живота си. Може да са прокълнати или да принадлежат на лоши хора.

Тези неща ще донесат много проблеми и разочарования в живота ви. Що се отнася до прости неща като портмоне, чадър или чанта, в този случай енергията от предишния собственик, може да не е много силна. Ако намерите украшение от благороден метал или камък, опасността е много по-голяма.

Талисманът-камък е най-силният енергиен магнит. Дори универсални талисмани от типа на лунния камък, се препоръчва да не се взимат. Най-малка опасност, според езотериците крият лунният камък, перлите и оникса. Най-големият отрицателен заряд носят ахат, гранат, рубин, тигрово око, аквамарин.

От металите, експертите съветват да избягвате бижута от злато, мед, цирконий и платина. Единственият безобиден метал е среброто.

Ако намерите златно украшение, то никога не трябва да го носите. Можете да го върнете на собственика или да го занесете в заложна къща, но в никакъв случай то не бива да се използва или да се съхранява за дълго време у дома.

Народни поверия
Дори поверията казват, че трябва да избягвате да ползвате чужди вещи. Според едно от тези поверия, ако намереното злато е почерняло, то е било прокълнато или абсолютно не е подходящо за вас.

В някои случаи, това може да означава, че над вас тегне проклятие. За да се убедите в това на сто процента, просто трябва да сложите собственото си украшение вместо това на някой друг. Ако положението се повтори, няма съмнение, че нещо не е наред.

Древните славяни смятали, че намереният пръстен ще донесе богатство и просперитет. Келтите смятат, че подарените вещи служат като талисмани. Това се отнасяло за оръжия и дрехи, бойни трофеи. В някои култури подаръците се считат за признак на помирение.

Ако един от вашите приятели е донесъл нещо специално в дома ви, бъдете внимателни, защото това може да означава, че вашето благополучие може да бъде унищожено. По-добре е да върнете такива неща възможно най-бързо.

Ако видите камък-талисман или украшение от метал, което лежи на земята или някъде другаде, не бива да го взимате. Според древните поверия, с взимането на неща от други хора, които са скъпи за някого, поемате чужди проблеми и нещастия.

Най-опасните неща, които не бива да се приемат под какъвто и да е претекст – ножици, ножове, пръстени, меки играчки под формата на човек, фотографии.

Може ли е да се почисти чужда вещ
Бижутата и камъните са най-трудни за почистване. Ако камъкът ви е бил даден от близък човек, тогава можете да го почистите. Черните, белите и сивите камъни се пречистват от лунната енергия. Те трябва да бъдат оставени на перваза на прозореца и да не бъдат докосвани за един месец.

Червените, оранжевите, жълтите и кафявите камъни се почистват с огън. Необходимо е в продължение на три дни да прекарвате по тях свещи сутрин и вечер в продължение на пет минути. За съжаление такива мощни камъни не винаги може да се почистят, затова се уверете, че този, който ви ги подарява не ви желае зло.

Сини, зелени и тюркоазени камъни се почистват с вода. В продължение на една седмица, всеки ден слагайте камъка в ледена вода от естествен извор. Сутрин сложете камъка там, а на другата сутрин по същото време сменете водата.

За да почистите обикновен предмет, дрехи или мебели от енергията на някой друг, ще ви е необходима свещ. Ритуалът се прави следобед. Прекарайте пламъка по предмета и ако този предмет може да се запали, можете да поставите свещта някъде и да поставите предмета наблизо на пода.

В същото време е необходимо да кажете следното: “Прогонвам всичко лошо и приемам всичко добро. Майко Природо, пречисти с жив огън този предмет за мен и моето семейство, за да ни принадлежи напълно. Така да бъде. В случая, ако е дреха, според съветите на езотериците, можете просто да я изперете.