НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мощна рецепта ще изчистване на белите дробове от слузта

Мощна рецепта ще изчистване на белите дробове от слузта

0
Мощна рецепта ще изчистване на белите дробове от слузта
Мощна рецепта ще изчистване на белите дробове от слузта

Мощна рецепта ще изчистване на белите дробове от слузта

Фурмите са мощно средство за лечение на кашлица и бронхиални проблеми. Научете как да ги използвате за лечение, както и за почистване на белите дробове.

Фурмите са един от плодовете с най-голямо енергийно богатство: 100 грама (около 10 бройки) доставят 275 kcal. И това предполага, че те са идеални за бързото възстановяване на енергията и силата, особено след прекарано заболяване.

Характеристики и предимства
Фурмите съдържат хранителни вещества: захар (66%), състояща се главно от глюкоза и фруктоза. Витамини от група В, особено В1, В2, ниацин и В6. Тези витамини, наред с други функции, насърчават използването на захарта от клетките на нашето тяло. Фурмите съдържат значително количество от всички тези витамини, което помага на човек бързо да се почувства бодър.

Фурмите са богати предимно на калий, желязо, магнезий, фосфор и калций, в този ред на важност. Микроелементите мед и цинк също присъстват в значителни количества.

Това е много питателен и енергиен плод. Протеиновото му съдържание, което достига 2%, е доста малко, но превишава количеството на повечето пресни плодове, с изключение на авокадото. Що се отнася до мазнините, те са едва 0,5%.

Ето как да използвате фурмите за лечение на респираторни проблеми и не само:

Най-важните приложения на тези плодове са при:

Респираторни заболявания: Фурмите се използват традиционно за да се успокои кашлицата, когато е прекалено суха и за борба при настинка. Те оказват омекотяващ ефект върху бронхите, освобождавайки ги от слуз и храчки, като в повечето случаи хората престават да кашлят.

Хипопротеинови диети: Фурмите съдържат много малко протеини, пропорционално на енергийното им богатство. Те са много полезни, когато трябва да ограничите употребата на протеини, например, при бъбречна недостатъчност.

Енергийна диета: консумацията на фурми е ободряващо. Ето защо те се препоръчват в случай на умора или слабост на всяка възраст, особено след заболяване. Поради богатството си от захари, витамини и минерали (включително желязо), фурмите са особено полезни за юноши, спортисти, бременни и кърмещи жени.

Вземете около 100 грама (10-12 бройки) фурми и половин литър мляко. Загрейте за няколко минути, но не да завира. Фурмите с мляко бързо премахват кашлицата, бронхита, настинките, грип и други проблеми с дихателните пътища. Можете да добавите една супена лъжица мед, както и да използвате растително мляко. Добър вариант е овесено, оризово, сусамово, бадемово, както и мляко от орех и слънчогледово мляко.