НАЧАЛО ЗДРАВЕ Дресинг за салата, месо и още, който помага за здравето

Дресинг за салата, месо и още, който помага за здравето

0
Дресинг за салата, месо и още, който помага за здравето
Дресинг за салата, месо и още, който помага за здравето

Дресинг, който може да добавите на много храни. Не само вкусът му ще ви хареса, но ще видите в тази статия и неговите многобройни ползи.

Чесънът и медът може да изглеждат най-странната комбинация за рецепта, но едновременното им ползване може да създаде дресинг, който е уникален и същевременно стимулиращ имунната система. Това би могло да помогне на измореното ви тяло да стане здраво и да го подсили за месеци наред!

Здравословни ползи на органичния, истински мед

Медът е богат на антиоксиданти, също на минерали и ензими, включително: калий, желязо, цинк, калций, фосфор, магнезий и селен. Ако този списък не ви е достатъчен, нека допълним, че той съдържа: тиамин, рибофлавин, ниацин и витамин В6.

Имайте предвид, че често медът, който е рекламиран е дълбоко преработен, което означава, че високата температура е разрушила (или навредила) неговия естествени ензими, витамини и минерали! Но истинския мед е богат на вкус и предлага „множество” хранителни ползи. Той притежава здравословен гликемичен индекс, който помага за по-добро храносмилане и цялостно усещане за лекота и сила.

Такъв мед помага за намалянето на нивата на холестерол. Той зарежда тялото, подкрепя и ума, като спокойно може да поддържате здравословни килограми. Неговите антибактериални и антиоксидантни качества го правят страхотно лекарство за вашата имунна система, особено за младежите и тийнейджърите, чиито имунни защити често се оказват слаби към болести.

Ползи от чесъна

Когато става въпрос за ядене на здравословна храна, чесънът е един от най-добрите избори. Той притежава цял куп ползи за здравето.

Чесънът съдържа в себе си съставка, позната като алицин, за която се знае, че понижава нивата на холестерола, предпазва съсирването на кръвта, както и има противораково въздействие и силен антимикробен ефект.

Чесънът е нискокалоричен, но същевременно е богат на хранителни вещества, включително: витамин C, витамин B6, селен и благоприятни за храносмилането фибри. Той е максималния имуностимулант, който помага на тялото да се бори с много инфекции. Проучване октирва, че ежедневната доза на прием на чесън намаля броя на настинки с 63% и средната дължина на симптоми на грип с до 70%.

Ето как да си приготвите мед, обогатен с чесън като естествено средство, което да подсили имунната ви система и да запазите тялото си във форма и стройно:

Рецепта от мед и чесън

Съставки:

1 чаша натурален мед

3-4 глави чесън

Малък буркан, който да се затваря херметически

Насоки:

Почистете чесъна, като не го белита напълно, но премахнете само горния слой. Напълнете буркана с необелени скилитки чесън. Бавно изсипете медът върху тях. Използвайте лъжица, за да премахнете образувани въздушни балончета. Уверете се, че скилитките чесън са напълно покрити с мед, след което затворете буркана. Оставете сместа да престои няколко дена в хладилник или на стайна температура.

Сега може да опитате и да се насладите на вашето меню! Използвайте този микс и слагайте от него върху хляб, като салатен дресинг, върху месо или върху каквото пожелаете!

За да се възползвате от здравословните ползи на тази рецепта, винаги използвате суров чесън. Топлинната обработка неутрализира активната съставка алицин, намираща се в прясно откъснат чесън, като по този начин намаля неговите така търсени хранителни качества.

Може да добавите във вашата рецепта като например мащерка или листа от мента за по-богат вкус и ползи.

Когато се почувствате физически отпаднали, вземете си една лъжица от този медено-чеснов дресинг и той ще ви помогне да се отървете от това състояние моментално. За ежедневна подкрепа на имунната система, взимайте по една лъжичка на гладно – преди ядене или пиене на течности. Ще се почувствате по-енергични и тялото ви ще функционира по най-оптимален начин.