НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 2 бамбука за любов, 3 за щастие, 5 за здраве и 8...

2 бамбука за любов, 3 за щастие, 5 за здраве и 8 за богатство

0
2 бамбука за любов, 3 за щастие, 5 за здраве и 8 за богатство
2 бамбука за любов, 3 за щастие, 5 за здраве и 8 за богатство

2 бамбука за любов и щастлив брак, 3 за щастие, 5 за здраве и 8 за богатство

Бамбукът е много интересна билка, която често отглеждаме в саксия. В някои части на Източна Азия има цели гори от бамбук (а в Япония повечето гори са такива), а техните стъбла се използват за изграждане на къщи, мостове, мебели и водопроводи, както и за производство на хартия и лули за пушене.

Също така, младите бамбукови пъпки се използват в диетата. Бамбукът в Китай е символ на дълголетието, а в Индия на приятелството.

Бамбукът е символ на щастието и един от символите на Новата година в Япония. Снимка на бамбук, покрит със сняг ни дава възможност да “възкръснем” след преживяно страдание. През зимата падналият сняг натежава върху бамбука и той се огъва, но след това той се изправя и отърсва целия сняг от себе си. Бамбукът е понесъл тежкия товар, но в крайна сметка е събрал сили и се освободил от него!

Звукът от бамбуковите листа, докато духа вятър, малко прилича на горски смях (ако използвате малко въображение …: -)) … това е много успокояващ звук. Самият бамбук е свързан и с игривост, тъй като традиционно се използва за производството на дракони, както и за производството на традиционни кукли. Добре известно е значението на смеха и игривостта, които днес съвременната наука доказва, че играят важна роля за нашето положително психическо и физическо здраве.

Не е нужно да бъдете перфектни … просто трябва да бъдете устойчиви и гъвкави. Това е най-големият урок, който бамбукът ни предава!

Когато се подарява в Япония, бамбукът се подарява, защото е символ на лоялност и искреност. В дома, бамбукът е символ на дълголетие и добро здраве.

Според японския Фън Шуй, бамбукът е най-добрата билка, която можете да отглеждате вкъщи. Смята се, че това е билка на щастието и освен всичко друго, съдържа всичките пет елемента: дърво, земя, вода, огън и метал.

Два бамбука са символ на любов и щастлив брак, три за щастие, пет за здраве и осем за богатство.