НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сушеният карамфил лекува редица заболявания

Сушеният карамфил лекува редица заболявания

0
Сушеният карамфил лекува редица заболявания
Сушеният карамфил лекува редица заболявания

Лечебните свойства на карамфила са широко използвани в китайската медицина. Тази ароматна подправка може да излекува много заболявания, благодарение на уникалния си състав. В карамфила се съдържат провитамин А (бета-каротин), витамини от Б група, витамини С, Е, омега-3 мастни киселини, етерични масла, както и различни минерали.

Съставът на подправката е наистина впечатляващ! Благодарение на съветите на лекар-натуропат успях да се отърва от хронична ангина: Препоръча ми всеки ден да дъвча сушен карамфил. Чудото се случи: ужасният фарингит, с който вече бях свикнала изчезна!

Сушеният карамфил има много други супер качества. След като научите за всички, със сигурност ще си купите няколко пакетчета от тази изненадващо евтина подправка! Неговата цена е смешна в сравнение с много лекарства.

Как да използвате карамфила?

1. За пречистване от паразити
Да се отървете от глистите е лесно. Просто трябва да дъвчете няколко пъпки сушен карамфил 30 минути преди ядене, 2 пъти на ден. Това е мощна превантивна мярка, ако нямате глисти. Ако вече имате, тялото ще бъде напълно изчистено от паразити след няколко дни.

20% от една пъпка карамфил се състоят от етерично масло, което съдържа ароматни вещества: евгенол, кариофилен и иланг. Също така в карамфила има огромно количество танини.

С този наситен състав, се страхуват не само глистите, но и други патогени, като например Staphylococcus Aureus, дифтерийния бацил и дори туберколозния.

2. За лечение на устната кухина
Можете спокойно да замените дъвката със сушени пъпки карамфил! Ако придобиете навика да дъвчете подправката всеки ден, можете да забравите за стоматит, пародонтоза и възпаление на венците.

Етеричните масла, които се намират в карамфила, ще премахнат лошия дъх и ще му попречат да се появи отново. Това е естествено лекарство, което е много по-ефективно от обикновената вода за уста! А цената му е стотинки.

Ако забележите първите признаци на възпалено гърло или болки в гърлото, дъвчете няколко малки пъпки. Гърлото веднага ще спре да ви боли, болестта ще бъде спряна! Метод, който помага по всяко време.

3. За подобряване на храносмилането
Карамфилът помага за подобряване на храносмилателния процес и функцията на храносмилателния тракт. За това трябва да дъвчете 2 пъпки карамфил с 1 чаена лъжичка мед 15 минути преди хранене.
Бъдете внимателни, има противопоказания! При язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и при високо кръвно налягане, този метод не трябва да се използва. Във всички останали случаи е препоръчителен. Стимулирането на храносмилателните процеси и нормализирането на метаболизма ще помогне да отслабнете по-бързо.

Също така карамфилът лекува колит, метеоризъм, помага да се справите с гастрит с намалена киселинност.

4. За предотвратяване на рак
Евгенолът, който се намира в състава на карамфила забавя растежа на раковите клетки и предотвратява появата на нови. Има научни изследвания по тази тема. В семействата, където има лоша наследственост и членове на семейството, които са били болни от рак, такава превенция е много подходяща: подправката ще помогне за подобряване на цялостното здраве и предотвратяване на сериозното заболяване.

5. За да повишите налягането
Ако имате ниско кръвно налягане, опитайте да използвате карамфил! Само дъвчете няколко пъпки, а ефектът ще бъде по-добър от кафето. Главоболието, което съпътства ниското кръвно налягане, сънливостта и замаяността ще изчезнат.

Хората с нормално кръвно налягане, понякога, също могат да заменят чашата кафе с карамфил. Той не само действа ободряващо, но и стимулира защитните сили на тялото!

Полезните свойства на карамфила са впечатляващи! Майка ми изпита още едно удивително свойство на сушените пъпки карамфил – успокояващо. Тя вече не страда от безсъние. Работата е там, че ароматната подправка съдържа комплекс от витамини от група Б, които са така необходими за нормалното функциониране на нервната система.

За да определите качеството на карамфила, хвърлете го във вода със сила. Сухата пъпка ще потъне или ще плава вертикално, съцветието нагоре.

Ако пъпката плава хоризонтално, тя вече не съдържа лечебни свойства, за съжаление. Това е знак, че етеричните масла напълно са се изпарили.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...