НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползите на комбинацията от орехи и мед за здравето

Ползите на комбинацията от орехи и мед за здравето

0
Ползите на комбинацията от орехи и мед за здравето
Ползите на комбинацията от орехи и мед за здравето

Комбинацията от орехи и мед е мощен домашен лек, който се използва за лечение на много състояния и заболявания. В действителност, в някои случаи дори може да замести традиционните лекарства.

Какво прави тази комбинация толкова полезна? Големият брой важни витамини, минерали, протеини, мазнини и въглехидрати, съдържащи се в нея.

Ето защо трябва редовно да включвате тази смес в режима си на хранене.

Подобрява качеството на кръвта.

Комбинацията от орехи и мед е особено полезна за хора, страдащи от анемия.

За да приготвите лекарство срещу анемия смесете 450 грама мед със същия брой орехови ядки. Добавете сока на един лимон. Разбъркайте добре. Съхранявайте в стъклен буркан и приемайте по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден.

Намалява кръвното налягане.

Можете също така да излекувате хипертония с тази комбинация. Просто направете смес от 100 грама орехи и малко мед и консумирайте всеки ден, в продължение на месец и половина.

Възстановява главоболието.

Вместо да приемате болкоуспокояващи, смесете мед и смлени орехи в еднакво съотношение и приемайте по 1-2 супени лъжици на ден.

Вижте още: Замразените лимони лекуват всичко. Невероятно полезни!

Лекува безсънието.

Лекува язви.

Сварете 20 грама нарязани орехи във вода. Разбъркайте добре и прецедете. Получава се мътна течност. Добавете 2 супени лъжици мед и приемайте по 2-3 супени лъжици мед, половин час преди всяко хранене всеки ден.