НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от зелени орехи при увеличена щитовидна жлеза

Тинктура от зелени орехи при увеличена щитовидна жлеза

0
Тинктура от зелени орехи при увеличена щитовидна жлеза
Тинктура от зелени орехи при увеличена щитовидна жлеза

При увеличаване на щитовидната жлеза (гуша) има чудесна рецепта от незрели зелени орехи.

Ще ви трябват:

  • 30 бр. зелени орехи
  • 1 чаша натурален мед
  • водка

Получаване:

Зелените орехи се измиват и смилат в блендер или кафемашина.

Важно: орехите трябва да са събрани преди 20 юли.

Добавете мед и разбъркайте добре. След това изсипете получената смес в буркан или в тъмна бутилка и добавете 1 литър водка, най-малко 40 градуса. Оставете на тъмно място в продължение на 14 дни, като разбърквате от време на време. Консумирайте от тази тинктура по 1 супена лъжица сутрин, на празен стомах, половин час преди хранене.

Количеството на направената тинктура е изчислена за един курс и за повечето хора то е достатъчно. Но се случва, така че болестта да е упорита и да трябва да се лекувате по-дълго. В този случай, ако е необходимо, може да повторите курса два или три пъти. Съхранявайте на тъмно, хладно място.

Инфузията е противопоказана при бременни и кърмещи жени, хора, предразположени към образуването на кръвни съсиреци и с алергична индивидуална непоносимост към мед.

Ако в моя регион няма орехи?

В случай, че нямате възможност да направите тинктурата от зелени орехи, може да направите тинктура от жълтурчета, които растат на много места.

За да приготвите лекарството, напълнете 1-литров буркан до половината с нарязани жълтурчета и ги залейте с водка. Накисвайте на тъмно място за около 14 дни, като периодично разклащате буркана.

Вижте още: Страдах от гастрит, докато не започнах да пия това!

Използването на тази тинктура започва с 5 капки, разредени в 50 мл вода, като добавяте по една капка всеки ден. Курсът на лечение завършва при достигането на 30 капки.

Жълтурчето е отровно растение. То е противопоказно за бременни и кърмещи жени, хора с бронхиална астма и ангина.