НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болката в коляното ще бъде спряна с това упражнение за разтягане

Болката в коляното ще бъде спряна с това упражнение за разтягане

0
Болката в коляното ще бъде спряна с това упражнение за разтягане
Болката в коляното ще бъде спряна с това упражнение за разтягане

Най-вероятно вие или някой, когото познавате, страдате от болка в коляното. Ако това не е артрит, вероятно сте засегнати от най-често срещаните заболявания, свързани с възрастта. Достатъчно е да се каже, че коленете се изхабяват и животът с болка не е опция. Но физическата терапия може да струва хиляди, а облекчаването на дискомфорта, който чувствате, може да не струва пари.

За щастие, намаляването на болката в коляното може да бъде много лесно. Както се оказва, има няколко прости разтяжки, които изискват нищо повече от обикновени предмети от бита. Когато те се извършват правилно и последователно могат да премахнат болката, да помогнат за укрепване на коленете и възстановяване на подвижността.

За да извършите разтяжката, вземете кърпа за ръце и седнете. Вдигнете коляното до гърдите си и поставете кърпата зад коляното. Внимателно издърпайте коляното си към гърдите, освобождавайки сухожилията и бедрата. Направете това от пет до десет секунди на всеки крак. Ако изпълнявате упражнението правилно, трябва да почувствате почти незабавно облекчение.

Вижте още: Дафиновият лист премахва високото кръвно налягане и диабета

Постоянното разтягане ежедневно ще ви помогне да създадете пространство в колянната става, да премахнете болката и да имате здрави колене. След като се възползвате напълно от тази разтяжка, можете да работите върху по-нататъшни участъци, за да подсилите коленете си с редица други разтяжки.

Коленете ви ще ви бъдат благодарни в дългосрочен план!