НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диабетиците започнаха да пият този чай всеки ден

Диабетиците започнаха да пият този чай всеки ден

0
Диабетиците започнаха да пият този чай всеки ден
Диабетиците започнаха да пият този чай всеки ден

Диабетиците започнаха да пият този чай всеки ден

Смокиновитe листа отдавна са известни със своите лечебни свойства – лекуват бронхит, брадавици, цироза на черния дроб, високо кръвно налягане, кожни проблеми и язви. Но смокиновите листа са изключително добри при диабет. Обикновено се използва сокът от смокинята, който се консумира непосредствено след ставане със закуската.

Но може да се свари и да се пие като чай.

За повечето болести има естествени средства за лечение и повечето от тях се крият в градината ни.

Този път ние ще се спрем на лечебните свойства на смокинята, която е известна с изобилието от минерали, витамини, фибри и антиоксиданти, които могат да подобрят цялостното здраве.

Листата на смокините имат антиракови и антидиабетни свойства за регулиране на инсулина и холестерола в кръвта, предотвратяват появата на диабет и намаляват инсулиновата резистентност. Хората, които вече са се разболели от диабет, е хубаво да пият чай от смокинови листа, тъй като някои учени вярват, че по този начин биха могли дори да се излекуват напълно.

Също така, листата от смокини са добри за регулиране на триглицеридите. Триглицеридите са от решаващо значение за нормалното функциониране на много органи в организма, но ако се съхраняват в тъканите, те могат да причинят сериозни здравословни проблеми – повишен риск от сърдечни заболявания и затлъстяване. С помощта на един лист от смокиня можете дори да предотвратите появата на язви – трябва само да дъвчете един лист всяка сутрин. Този навик ще ви помогне да регулирате телесното си тегло.

Следвайте инструкциите за приготвяне на чай от смокиня, който ще ви помогне да регулирате кръвното си налягане, да предотвратите сърдечно-съдови заболявания и рак.

Съставки: няколко смокинови листа и вода.

Две чаени лъжички суха билка (смокинови листа) залейте с 200 мл. вряла вода. Покрийте и оставете за 10-15 минути. След това прецедете. Пийте всяка сутрин, по една чаша със закуската.