НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ефективни упражнения при прещипване на седалищния нерв

Ефективни упражнения при прещипване на седалищния нерв

0
Ефективни упражнения при прещипване на седалищния нерв
Ефективни упражнения при прещипване на седалищния нерв

Прещипването на седалищния нерв е патологично състояние, което се проявява в резултат на остеохондроза, херния, тумори, наранявания, както и поради прекомерно физическо натоварване.

Силна болка в гърба

Симптомите на това заболяване са: болка в лумбалната област (тя може да премине по задната част на бедрото, долната част на крака и стъпалото), изтръпване или мравучкане, затруднено движение и повишена температура. Преди да започнете лечение с лекарства или специална гимнастика, трябва да разберете причината за този проблем.

За тези пациенти, на които лекарят не е забранил упражнения, предлагаме набор от специални упражнения. Те ще бъдат отлично допълнение към основното лечение и ще ускорят лечебния процес.

Упражнение 1
Направете упражнението легнали по гръб. Сгънете десния си крак в коляното, хванете го с ръце и го придърпайте към стомаха, колкото е възможно повече. Опитайте се да не придърпвате прекалено силно, за да не се нараните. Задръжте в тази позиция за 10-15 секунди. Повторете упражнението с левия крак.

Упражнение 2
Легнете по гръб, сгънете левия крак в коляното и поставете глезена на десния крак върху лявото коляно. Задръжте в тази позиция за 10-15 секунди. Повторете упражнението с другия крак.

Упражнение 3
Изпълнете упражнението от изходна позиция, докато лежите по гръб. Сгънете краката си в коленете и ги хванете под коленете с двете си ръце, опитайте се да задържите бедрата си колкото е възможно по-близо до стомаха. Задръжте в тази позиция за 10-15 секунди.

Упражнение 4
Поставете крак върху крак и останете в тази позиция за 10-15 секунди. Разменете краката си и повторете упражнението.

Упражнение 5
Предварително сгънете краката си, седнете на пети, след това наклонете тялото, така че да можете да докоснете с чело килимчето на пода. Задръжте в тази позиция за 10-15 секунди.

Упражнение 6
Започнете да изпълнявате упражнението, като седите на пети. Протегнете десния си крак, докато се опитвате да изпънете пръстите си. Останете в това положение за 10-15 секунди, след това повторете упражнението с левия крак.

Упражнение 7
Започнете да изпълнявате упражнението, като седите на пети. Наклонете торса си максимално, опитвайки се да докоснете корема с бедро. Протегнете дясната си ръка встрани, както е показано на снимката. Останете в тази позиция за 10-15 секунди, след това повторете упражнението с другата ръка.

Вижте видеото за правилното изпълнение на упражненията: