НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Любовницата и нейния профил според психолозите

Любовницата и нейния профил според психолозите

0
Любовницата и нейния профил според психолозите
Любовницата и нейния профил според психолозите

Моя приятелка попадна в любовен триъгълник. Не, тя не е любовницата. Тя е подведената жена. Дори не само измамената, но и самозалъгващата се.

Гледах историята й отстрани и се опитах да разбера кой е виновен: любовницата, съпругът или тя самата.

Най-често обвиняват самата любовница отстрани, развратницата, разрушителката на силното и сплотено семейство. Ако проследите как съпругата иска да отмъсти на любовницата, може да видите много начини, най-коварните и отмъстителните, които нарушават не само нормите на морала и етиката, но и наказателния кодекс.

Любовницата на женения мъж

За любовниците на омъжените мъже има легенди. Приятелката ми безболезнено живя в брак с мъжа си в продължение на седем години, възпитавайки сина и дъщеря си. Тя изобщо не се мъчеше да задържи съпруга си, тъй като дори не подозираше, че той ще тръгне настрани.

Съпругът ѝ отбелязваше всички семейни почивки, за да прекарат почивните дни заедно. Семейната идилия бе нарушавана само от “честите командировки за работа.”

“Нашият брак е една формалност, ние от няколко години спим в отделни легла!” – уверявал любовницата си този примерен семеен мъж, който наскоро стана баща за втори път.

“Всичко е заради децата! Благодарение на тях, тя ме държи, нали знаеш? “- по-късно се оказва, че наивното момиче, с което спял в продължение на няколко години, го чакало да напусне семейството си.

Любовницата се изпълнила с ужасна ярост по отношение на упоритата съпруга, която държала любовника ѝ в плен. – Не разбира ли, че отдавна не я обича? – мислила си тя.

Когато един мъж не може да избере между две жени, истината излиза наяве. Съпругата и любовницата най-накрая се срещнали.

“Вие разрушихте семейството ми и отделихте съпруга ми от мен”, – обвинявала съпругата, плачейки. Плачещата любовница отрекла: “Защо го държите до себе си, след като иска да ви напусне?”

“Правете с мен, каквото искате!” – драматично възкликнал присъстващия мъж в разговора и заминал за “спешна среща”.

Съпругата не можела да повярва, че някой, който се кълнял в привързаност към нея и се грижел за нея, изведнъж се оказал неверен. Изглеждало невъзможно да се шептят думи на любов и същевременно този мъж да мисли за друга жена.

Най-вероятно тази другата – вещицата, го омагьосала и била виновна. А не този, който превърнал живота ѝ в безсмислена и глупава измама и за един ден разрушил многогодишното им щастие.

А какво да правим с любовницата в такива случаи? Не е нужно да бързате да купувате оръжие, за да я убиете.

Може би тя не е знаела, че бракът не е обикновена формалност. Или може би дори не е подозирала, че бърза за вкъщи не заради болна майка, а заради здрава жена. Има и такива наивни момичета. Но няма наивни жени, които напълно да не разбират, че се забавляват със зает мъж.

Във всеки случай не е нужно да правите нищо с любовницата. Тя логично ще се обърне с гняв към този, който се е опитвал да бъде с две жени и този, който твърдял, че е само с едната.

Вижте още: На каквато дата сте родени, такава ще бъде и съдбата ви

Какво мисли бившата любовница на женения мъж? Как може да спи? Може би е било грешка, че се е влюбила в него. Може би е добре, ако не мисли да създава семейство с него.

Но не е ли по-добре да забравите за любовницата и да видите как спите със собствения си съпруг? В края на краищата бракът може да бъде унищожен само от този, който го е създал, а не от външен човек.