НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ябълковият оцет ще ви помогне да се справите с тези 4 заболявания

Ябълковият оцет ще ви помогне да се справите с тези 4 заболявания

0
Ябълковият оцет ще ви помогне да се справите с тези 4 заболявания
Ябълковият оцет ще ви помогне да се справите с тези 4 заболявания

Ябълковият оцет ще ви помогне да се справите с тези 4 заболявания

Въпреки че оцетът обикновено се добавя за подобряване на вкуса на определени ястия, ябълковият оцет е този, който предлага широк спектър от ползи за здравето. Произвежда се от ферментирали ябълки и много хора са се убедили в ползите на тази прекрасна течност.

Ползи от ябълковия оцет
Някои от основните предимства на оцета включват: понижаване на кръвната захар, понижаване на холестерола, лечение на диабет тип II, повишаване на чувството за ситост и потискане растежа на бактериите.

Всички тези ползи са резултат от високото съдържание на антиоксиданти в полифенолите. Оцетната киселина помага да се увеличи усвояването на важни минерали от храната.

Накисване на краката в ябълков оцет за борба с миризмата на краката
Миришещите крака са нещо, с което вече не трябва да се сблъсквате. Ябълковият оцет помага за борба с бактериите, причиняващи миризма.

Потопете бебешки кърпички в ябълков оцет
Оставете ги в хладилника за през нощта.
Избършете стъпалата с кърпичките толкова често, колкото ви е необходимо.

Освен това, можете да излеете чаша оцет на всеки четири чаши вода в купа. Потопете краката си за около двадесет минути, след което внимателно ги подсушете. Оцетът може да се използва при различни състояния на кожата.

Други методи на употреба

Успокоява сърбежа на кожата
Няма нужда да използвате ръкавици и лосиони, за да сложите край на сърбежа. Ябълковият оцет е много ефективен антисептик с противогъбични свойства, който ви помага да избегнете сърбежа.

Лекува пърхот
Пърхотът се характеризира с бели люспи, които са много досадни. Добрата новина е, че киселинността на ябълковия оцет балансира рН на скалпа, предотвратявайки растежа на бактериите и гъбичките.

Смесете ¼ чаша ябълков оцет с ¼ чаша вода в спрей-бутилка. След впръскване увийте кърпа около главата си и оставете за около петнадесет минути.

Естествено премахване на брадавици/бенки
Брадавиците обикновено са причинени от HPV инфекция. Те наистина изглеждат грозни и могат да се появят буквално навсякъде.

Смесете чаша ябълков оцет с вода и нанесете върху кожата с памучен тампон.