НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Оказва се, че плачът не е признак на слабост според психолозите

Оказва се, че плачът не е признак на слабост според психолозите

0
Оказва се, че плачът не е признак на слабост според психолозите
Оказва се, че плачът не е признак на слабост според психолозите

В никакъв случай плачът не е признак на слабост!

Плачем по различни причини – поради гняв, радост и тъга. Някои смятат, че плачът е признак на слабост, но това не е така. Само този, който не крие сълзите си, може да се приеме за силен.

И мнозина дори не осъзнават, че плачът е полезен за здравето.

Ето какво мислят психолозите за тези, които винаги са готови да пролеят сълзи:

1) Плачът е признак на доброта и добро приятелство.

Понякога могат да поплачат на рамото ви, но вие също можете да поплачете на рамото на някого. Достатъчно е да пролеете една сълза, за да се освободите от цялата болка и да се отворите към човека, който ви разбира и може да ви помогне.

2) Плачът означава, че не се страхувате от чувствата си.

Загубата на близък, стреса, гнева, омразата, тъгата, някои заболявания като висока кръвна захар, хормонален дисбаланс и дори неща като тъжни песни и филми – всички тези фактори ви правят уязвими и могат да причинят сълзи.

Когато не се сдържате, това не само предизвиква разбиране от страна на другите, но и ви дава сила да се справите с чувствата си.

3) Вие умеете да се справяте със стреса.

Когато си позволите да избухнете в сълзи, това действа като очистване, като освобождаване от твърде дълбоките мисли. А ако ги държите в себе си дълго време и не им давате свобода, това може да доведе до сериозни психически проблеми.

4) Плачът – признак на силен човек, който не се интересува от реакцията на другите.

Понякога чувстваме слабост и безнадеждност, поради които се затваряме в себе си. Болката скриваме зад подигравателна усмивка, която обаче не може да подведе никого. Сериозните чувства не могат да бъдат пренебрегвани.

Тези, които не се страхуват да плачат, са по-силни от всички, защото могат да контролират емоциите си. Да сдържате сълзите си и да не плачете, е вредно!

Вижте още: По ръката човек може да определи от каква болест страда

Вече ще гледате на сълзите по по-различен начин, нали?