НАЧАЛО ЗДРАВЕ При болки в гърба и кръста пийте чесново мляко

При болки в гърба и кръста пийте чесново мляко

При болки в гърба и кръста пийте чесново мляко
При болки в гърба и кръста пийте чесново мляко

Всеки от нас, който е трябвало да се справи с болките в гърба, вече е опитвал много средства и начини да ги облекчи.

Важно е да се отбележи, че болката в гърба не е проблем от един тип, може да варира от остра до хронична, от лека до тежка, от остра до тъпа болка.

Но чували ли сте за мляко с чесън за лечение на болки в гърба?

Много лекарства и процедури обещават да намалят, но не и да премахнат болката в гърба. За съжаление, стандартните методи за лечение не правят нищо за облекчаване на болката и решаване на проблема.

А дадено лечение може дори да причини повече увреждания, отколкото самата болка.

В действителност, лечения като ултразвук на гръбначния стълб, инжекции и акупунктура имат много недостатъци, които вече са извадени от списъка с препоръки на Националния институт по здравеопазване и клинични постижения (NICE).

Нехирургичното решение, предлагано от ортопеди и други медицински специалисти, често включва упражнения и масаж, за успокояване на болката, вместо да се изкорени причината за болката.

Професорът в университета Ватерло по биомеханика д-р Стюарт Макгил казва, че много професионални процедури за лечение на болки в гърба са насочени към този едностранен подход, който не взема предвид индивидуалността на пациента и не е насочен към основната причина за проблема.

Ишиас.

Липсата на ефективно и правилно лечение на ишиаса е още по-очевидна. Ишиасът е вид болка, която започва в долната част на гърба и се спуска по крака до стъпалото.

Това най-често е резултат от остеофитна, междувертебрална херния или стеноза на гръбначния канал. Всички тези проблеми могат да компресират седалищния нерв и да причинят тежка и изтощителна болка, възпаление и изтръпване в засегнатия крайник.

В продължение на много години лекарите търсят успешен метод за лечение, но резултатите все още не са категорични. В леки случаи болката обикновено се понижава след няколко дни или седмици от приемането на противовъзпалителни средства и болкоуспокояващи.

Обикновено всичко свършва на масата на хирурга.

Ако не сте готови за това и не искате да приемате болкоуспокояващи, мускулни релаксанти, противовъзпалителни лекарства, антидепресанти и други лекарства често се препоръчва за лечение на ишиас едно алтернативно решение.

Чесново мляко.

Чесънът подобрява кръвообращението и сърдечно-съдовата система. Укрепва имунната система и намалява възпалителните реакции.

Той се използва навсякъде: от профилактиката срещу рак до лечението на инфекции. Смесвайки мощните свойства на калция, протеините и витамин В12 в млякото, получавате бързо и лесно средство, което няма странични ефекти.

Ще трябва да пиете чесново мляко веднъж на ден. Не забравяйте, че чесънът е естествен кръвен разредител, така че ако имате проблеми в тази област, се консултирайте с вашия лекар.

Рецептата за приготвянето на чесново мляко се състои само от три съставки и три стъпки:

  • 230 мл мляко;
  • 3-4 скилидки смлян чесън;
  • 1/2 ч. л. мед.

Първа стъпка: в една малка тенджера кипнете млякото, хвърлете нарязания чесън и го оставете да се загрява на слаб огън. Разбърквайте през цялото време.

Втора стъпка: Добавете меда.

Трета стъпка: Махнете от котлона, оставете да се охлади леко. Изпийте.

Вижте още: Портокал, лимон и мед за очистване на кръвоносните съдове

Чували ли сте за такъв инструмент?