НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта от дядо ми: Тинктурата, която му спаси живота

Рецепта от дядо ми: Тинктурата, която му спаси живота

0
Рецепта от дядо ми: Тинктурата, която му спаси живота
Рецепта от дядо ми: Тинктурата, която му спаси живота

Рецепта от дядо ми: Тинктурата, която му спаси живота

Тези, които имат проблем с разширени вени, тромбоза, лошо кръвообращение и хемороиди, могат да се възползват от тази тинктура, която помогна на дядо ми.

Преди около две години дядо ми посещаваше “Спешна помощ” 2-3 пъти седмично, заради високо кръвно налягане. Има и тромбоза. Един ден, чакайки по коридорите, една жена даде тази рецепта и му каза, че тази тинктура помага при споменатите по-горе проблеми.

Каза му: Това е нещо като домашен вендоксин. Но дядо ми, когато написал лекарството, “изял” едно “н” и го нарече ведоксин и започнахме така да го наричаме. След първия литър, проблемите с високото кръвно налягане изчезнаха.

Оттогава, благодаря на Бога, няма проблеми с кръвното. И както самият той казва, кръвообращението му се подобрило. Тинктурата я пие веднъж сутрин, защо вечер пие другите лекарства. Това е от неговият опит.

Необходими съставки:

50 гр. листа сушена коприва

50 гр. сушено планинско подъбиче

50 гр. сушен жълт кантарион

50 гр. сушен невен

1 литър гроздова или друга ракия

Приготвяне:

Смесете всички билки с ракията. Най-добре в по-голям буркан, за да има място за всички съставки. След това затворете буркана и го оставете да престои 30 дни.

През това време растенията ще абсорбират доста от течността, така че трябва да ги изстискате добре. Защото това, което е в билките, е с най-доброто качество. Използвайте марля за прецеждане, но внимавайте да не я скъсате.

Това е най-трудната част от приготвянето на тинктурата. Съхранявайте получената течност в стъклена бутилка на хладно и тъмно място.

Употреба:

Пийте веднъж на ден, сутрин, преди ядене по една супена лъжица или три пъти дневно, преди ядене, по една чаена лъжичка.