НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какво се случва с душата на 3, 9 и 40 ден след...

Какво се случва с душата на 3, 9 и 40 ден след смъртта?

1
Какво се случва с душата на 3, 9 и 40 ден след смъртта?
Какво се случва с душата на 3, 9 и 40 ден след смъртта?

Християнската вяра се отнася с почит към смъртта на човека. Има определени периоди, през които душата преминава, преди да стигне до небето. Именно в тези дни – 3, 9 и 40, роднините почитат починалия.

Първите три дни

В първия и втория ден душата, която е напуснала тялото, е напълно свободна. Тя може да лети по света, да бъде близо до семейството си, да наблюдава всичко, което се случва на Земята. На третия ден Бог я призовава, за да въздаде справедливост.

На деветия ден

В следващите дни от 4 до 9 душата на човека обитава в рая. Тук забравя всичко, което се е случило с нея на Земята, дори за близките си хора. Тя изучава живота на тези, които са дошли тук след Страшния съд. На деветия ден душата отива при Бог за съд.

На 9-ти ден всички, които познават този човек, го почитат и молят Бога за спасението му. На този ден идват всички онези, които искат да се молят за човека. Не трябва да организирате празник или траурно събитие в този ден. Трябва просто да си спомните за добрините на човека.

40 дни

След 9-ия ден душата отива в Ада с ангелите, за да види какъв е животът там. През този период душата трябва да премисли и да се покае за действията си. На 40-ия ден тя се връща при Бога. Именно в този ден Бог прави окончателното си решение къде ще бъде душата на починалия преди Съдния ден. Затова на този ден любимите отново се молят за починалия да остане в рая.

Вижте още: Оказва се, че плачът не е признак на слабост според психолозите

Ето защо е толкова важно да си спомняте за добрините на човека през тези 40 дни.