НАЧАЛО ЗДРАВЕ Куркумата с мед е най-мощният естествен антибиотик

Куркумата с мед е най-мощният естествен антибиотик

0
Куркумата с мед е най-мощният естествен антибиотик
Куркумата с мед е най-мощният естествен антибиотик

Куркумата е една от най-популярните подправки в света и има изключителни кулинарни и лечебни свойства. Тя е била използвана в индийската и китайската медицина в продължение на голям период от време. Тази подправка има уникален аромат и тъмно жълт цвят.

Хората са я използвали като мощно естествено средство за решаване на различни здравословни проблеми като дихателни проблеми, чернодробни заболявания, кожни проблеми, мускулни разтежения, наранявания и рани, проблеми със стомаха. Освен това, тя може да бъде много полезна срещу храносмилателни проблеми, различни видове инфекции, възпаления, както и злокачествени тумори.

Ето защо куркумата е толкова важна за здравето и благополучието.

Куркуминът, активната съставка в куркумата, има противовъзпалителни, антиоксидантни и антимикробни свойства, които го правят идеалното естествено решение за микроби, гастрит и стомашна язва.

Проучванията показват, че това жизненоважно вещество има положителен ефект върху молекулите на ДНК, клетъчната активност и молекулното възпаление. То може също така да намали симптомите на остеоартрит; Това може да се постигне чрез приемане на 200 мг куркума дневно.

Турмеронът е друга съставка в куркумата и е известен като биоактивен елемент, който има способността да подобрява мозъчната функция и да лекува болестта на Алцхаймер, като възстановява клетките в мозъка.

Как да приготвите естествен антибиотик с куркума?

Необходимо е:

1 супена лъжица куркума

100 грама мед

Получаване:

Поставете съставките в стъклен буркан и разбъркайте добре.

Вижте още: Почистете кръвоносните съдове без нито едно лекарство

Употреба:

Ако имате грип, консумирайте по половин лъжица на всеки час. На следващия ден приемайте същата доза, но на всеки 2 часа. На третия ден приемайте същата доза три пъти на ден. Преди да приемете сместа, уверете се, че тя се разтопява в устата ви. Чувствайте се свободни да я добавите към ежедневната чаша чай или мляко.